Следвайте ни

Ваксинират срещу COVID-19 в Дома за стари хора "Свети Василий Велики"

viber icon

Започнаха ваксинацията срещу COVID-19  в Дома за стари хора "Свети Василий Велики" в Пловдив. Точно в  12:50 часа пристигнаха медиците  от  "МБАЛ "Свети Пантелеймон", за да имунизират хората, живеещи в него и изявили желание за това. Преди да им бъдат поставени инжекциите те подписаха съответните документи. Общо 69 обитатели  от социалното заведение и 16 души от персонала са поискали да се ваксинират.

Според разчетите днес се имунизират 30 души, а останалите в следващите дни. Общо в Дома за стари хора "Свети Василий Велики" пребивават 150 души. Първата ваксина бе поставена на 72-годишата Емилия Желева. Тя сподели, че се е решила на това, за да бъде спокойна и да пази не само своите здраве, а и това а близките си и на хората обитаващи социалното заведение, където е настанена.

Стана ясно, че благодарение на ефикасните мерки предприети от ръководството и персонала в  Дома за стари  хора "Свети Василий Велеки" до сега не е допусната зараза от коронавирус. Трима негови обитатели  са били заразени по време на престоя си в болнични заведения. Преди време една жена е показала симптоми на зараза, но веднага е била поставена в изолатора.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?