49
Следвайте ни

Ваксинират деца срещу COVID-19 в Пловдив от четвъртък

viber icon

Ваксинацията на деца от 5 до 11 години срещу COVID-19 в Пловдив започва най-късно в четвъртък, съобщи д-р Аргир Аргиров, заместник директор на РЗИ - Пловдив. Първата доставка на дозите е пристигнала в града под тепетата към 15:30 часа.

Получени са общо 1200 флакона на Pfizer, като те са предназначени за цяла Южна България и предстои да бъдат разпределени по РЗИ-та в региона. Всеки от тях съдържа по 10 дози, или общо 12 000 ваксини. „Ако интересът е голям, ще заявим необходимост от доставка на нови. Опция е и ако има райони с нисък интерес, да вземем назаем от тях. Няма да има недостиг“, увери д-р Аргиров.

Имунизацията ще се извършва в присъствието на педиатър, а самата ваксинация срещу COVID-19 на деца от 5 до 11 години ще започне в  две лечебни заведения. Кабинетите ще бъдат разположени в УМБАЛ „Свети Георги” и УМБАЛ „Пълмед”. От РЗИ допълниха, че на този етап нямат никакви притеснения относно безопасността на ваксините при прилагане върху хлапета.

Предстои утре да се проведе среща между здравната служба в града и двете лечебни заведения, които ще отговарят за процеса. На нея ще бъде обсъдено подробно как ще се извършва ваксинацията сред децата. 

Ваксинирането е гаранция за спирането на разпространението на заболяването и връщането към нормалните условия на живот, защото периодът, в който живеем под изолация и с мерки продължи прекалено дълго, коментират лекари. Очакванията на медиците са близо 1/3 от ваксинираните родители у нас да имунизират и децата си.​

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

20.12.2021 | 20:29

Третирането на децата и доброзорната "ваксинация" на възрастните с тези експериментални препарати е опит за умишлено убийство! Здрави, прави хора, които благодарение на добрия си здравословен статус и начина си на живот са успели да се опазят от този "най-страшен, единствен и неповторим вирус-убиец" са принудени да се набодат с препарати, които въобще не са ваксини, защото нямат основното свойство на ваксините да предотвратяват заразяване. ДОЛУ зеления сертификат и всички мерки и теглилки! Крайно време е да кажем СТИГА. ЧУЯ ЛИ ЗА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ МЕРКИТЕ, ПЪРВА СЪМ НА ТЯХ.

Отговори
8 2
Посветен

Посветен

20.12.2021 | 17:47

Ада се премести на грешната ни планета.

Отговори
13 0
Гого

Гого

20.12.2021 | 17:40

Долу мръсните престъпни ръце от децата ни! Приискали ви се експерименти с деца с препарати, които не са изпитани както трябва за възрастните, камо ли за малките човеци.

Отговори
20 1
родител

родител

20.12.2021 | 20:02

докато има такива родители, които ще си дадат децата..ще посягат

Отговори
8 0
Тннн

Тннн

20.12.2021 | 17:23

Ама престанете да говорите, че ще се върне нормалния начин на живот… Една държава посочете, в която да се е случило, дори и с по 90% ваксинирани!

Отговори
20 0
Гого

Гого

20.12.2021 | 17:43

Ами будалкането е от самото начало, та до сега. Ваксините предпазвали от зараза, от разпространение, от смъртоза, от лоша смъртоза, от много лоша смъртоза. Разпраха се от будалкане и лъжи.

Отговори
19 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?