Следвайте ни

Ваксини има за всички! Удължават "зелените коридори" в Пловдив

viber icon

В Пловдив има достатъчно количество ваксини, с които спокойно могат "зелените коридори" да продължат. Това каза за "Марица" заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция в града под тепетата д-р Аргир Аргиров. Все още обаче се очаква окончателно решение дали да се удължи животът на "зелените коридори". 

Аргиров посочи, че интересът към ваксините продължава да е голям. По-малко са хората, които чакат за доза, но опашките са факт. Само вчера до обяд в Регионалната здравна инспекция са се боцнали 90 души. "Има и за първа игла, има и за втора. Ваксините са достатъчно", категоричен е той. 

Това подтвърди пред медиите тази сутрин и директорът на Изпълнителна агенция по лекарствата Богдан Кирилов, след като у нас пристигна доставка от ваксините на „Пфайзер“.

„Към момента виждаме, че има достатъчно налични количества ваксини в страната, регулярно се извършват доставките от всички производители. Днес на Ваксинационен щаб ще го обсъдим допълнително, но на този етап данните показват, че „Зелените коридори“ могат да продължат да функционират. Изпълняват се и 4-те фази, от днес стартира и реализирането на лицата, записани в електронния портал“, обясни Кирилов.

Той уточни, че от началото на май досега, са се ваксинирали около 125 000 души, като голяма част от тях са го направили през „зелените коридори".

На въпрос дали хората ще могат да се сдобият с ваксината на "Янсен" в „зелените коридори“, Кирилов посочи, че засега това няма да се случи, защото количествата са ограничени. "В момента имаме 26 400 дози. В сряда очакваме още 12 000 дози. Приоритетно ще ги насочим към лицата в туристическия бранш“, каза той. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?