Следвайте ни

Ваксината "Янсен" стъпи в Пловдив, ето кого ще боцкат най-напред

viber icon

Първите флакони от еднодозовата ваксина "Янсен" пристигнаха в Пловдив преди минути. Това съобщи за "Марица" заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Аргир Аргиров. Тъй като цяло дозите в страната са в малко количество - в момента има 26 400 дози, а в сряда се очакват още 12 000, те са предназначени за туристическия сектор.  

"Правим организация с всички хотели в Пловдивско. Колеги ще ги прозвънят, за да ги питат колко желаещи служители има, за да се изготви план и график за ваксиниране с "Янсен", каза Аргиров. 

Той посочи, че е възможно ако остане голямо количество ваксини от този производител, то те да бъдат пуснати и за останалите желаещи да се имунизират срещу коронавируса.

Зам. директорът подчерта, че има достатъчни количества от другите ваксини, като днес са доставени още дози от препарата на "Пфайзер". "няма да спираме изобщо с имунизациите. И днес имаше желаещи, минаваха си спокойно, без образуване на опашки", добави Аргиров.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?