Следвайте ни

Важна среща в общината реши съдбата на "Свети Мина"

viber icon

Какви са проблемите на МБАЛ „Св. Мина“ и какви са възможностите за дофинансиране на дейностите, свързани с лечението на ковид пациенти. Това обсъдиха днес на среща зам.-кметът Анести Тимчев и управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев.

На срещата присъстваха главният секретар на НЗОК Емил Велчовски, директорът на РЗОК-Пловдив Йорданка Караиванова, директорът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов и управителят на МБАЛ „Св. Мина“ проф. д-р Петър Петров. Срещата беше инициирана от кмета Здравко Димитров във връзка с преобразуването на общинската болница. 

Договорено беше общинската болница да получи допълнително финансиране, за да може да осигури адекватно и навременно лечение на постъпващите пациенти с Ковид. „Подкрепям напълно решението на РЗИ-Пловдив за редуциране броя на леглата в МБАЛ „Св. Мина“ от 137 на 60, защото това са реалните възможности на болницата“, заяви проф. Салчев.

Според него общинските болници имат своята важна роля в здравеопазването и затова трябва да им бъде дадена възможност да се развиват. В тази връзка той подкрепи плановете на МБАЛ „Св. Мина“ и МБАЛ „Св. Панталеймон“ да кандидатстват пред НЗОК за разкриване на нови дейности от 2021 г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Къде

Къде

27.11.2020 | 12:23

Къде е Здравка? Да не търси нова работа? И кой м.алоумник и даде поста? Ние си знаем защо е областен управител,но сега да излезе с м.утрата си и да обясни гафовете!

Отговори
2 2
Уволнение

Уволнение

27.11.2020 | 12:09

Къде се е скрила онази предизвикала хаоса - областна

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?