Следвайте ни

В УМБАЛ - Пловдив спасиха бебето на пловдивско семейство

viber icon

Екипът на отделението по Акушерство и гинекология в УМБАЛ-Пловдив направи най-големия подарък на пловдивско семейство часове преди настъпването на 2020 г., като спаси бебето им.

,,26-годишната майка пристигна при нас след 19 ч с оплаквания, че от няколко часа не усеща движенията на детенцето си. При прегледа установих, че сърдечната честота е далеч под нормата – 100-105 удара в минута, при положение че трябва да е 120-160 и спешно събрах екип за Цезарово сечение. Щастлива съм да кажа, че момченцето е добре, макар че се роди едва 2100 грама и с височина 44 см'', сподели дежурният лекар д-р Семра Халил, цитиран от ''Фокус''.

Днес неонатолозите от болницата ще дадат бебето на майката, а това е показателно, че всичко се развива нормално. Бебето е родено в 19,50 ч. и е последното за 2019 г., в която са проплакали около 700 деца.

Семейството е изключително благодарно на лекарите от УМБАЛ-Пловдив. Те били много разтревожени, защото тази бременност е първа за младата жена и по време на раждането очаквали с огромна тревога появата на момченцето.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?