Следвайте ни

В Пловдивско имунизираха извънредно срещу морбили 4616 деца от уязвими групи

viber icon

4616 деца в Пловдив и областта от уязвими групи, навършили 13- месеца  до 8-годишна възраст са били ваксинираи срещу морбили от  5 септември до 5 октомври. Новината  съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Това е станало по време на извънредната имунизационна кампания срещу морбили, проведена от Министерството на здравеопазването през този период. Тя е  извършена  сред децата  със затруднен достъп до здравни услуги, пребиваващи на територията на областите Бургас, Монтана, Пазарджик, Пловдив и Сливен.      

В рамките на кампанията в петте  региона са  обхванати общо 12 073  малчугани. Поставените  им ваксини са били осигурени от Министерство на здравеопазването. Целта на кампанията  в тези области е да се предотврати евентуална епидемия от морбили със започването на новата учебна година.  

Едновременно с провеждането на имунизациите бяха организирани информационни кампании по места за запознаване на обществеността с епидемичната обстановка в страната, значението на имунизацията и риска от разпространение на заболяването при неимунизирани и нередовно имунизирани, протичането на инфекцията и др., проведени бяха срещи с родители. В Пловдив и областта няма нови случаи на деца, заболели от морбили, добавиха от Регионалната здравна инспекция.  Продължава и поставянето на ваксини на малчугани, извън уязвимите групи.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?