Следвайте ни

В ДКЦ "Свети Георги" заработи кабинет за болни от COVID-19

viber icon

В ДКЦ "Свети Георги" в Пловдив вече работи кабинет, който обслужва пациенти със съмнение за COVID-19, независимо дали са насочени от личния лекар или сами са решили да потърсят консултация. Това съобщават от Областния кризисен щаб. 

Кабинетът обслужва пациенти в интервал от 8,00-16,00 ч. от понеделник до петък. Входът е откъм северната страна на сградата, ет.2.

„Сформирани са няколко екипа от  персонал на ДКЦ "Свети Георги", които включват лекар,  медицинска сестра и санитар. По преценка на лекаря, пациентите ще бъдат насочвани за рентгенова снимка, лабораторни изследвания и/или ще им се прави бърз антигенен тест, обясни управителят на здравното заведение доц. д-р Силвия Цветкова.

 „Благодаря на лекарите от центъра за  създадената организация и  за осигурената възможност хората да бъдат прегледани и консултирани при съмнения и симптоми. Разкриването на подобни ковид-зони в доболничната помощ  е изключително важно в целия процес за справяне с пандемията“, коментира председателя на ОКЩ Дани Каназирева.

Пациенти след прекарана COVID-19 инфекция могат също така да бъдат насочени към клинична лаборатория за извършването на тест за антитела  IgM и  IgG, уточняват от ДКЦ „Свети Георги“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?