46
Следвайте ни

В „Централ Хоспитал“ върнаха живота на 42-годишен мъж с тежък COVID-19

viber icon

Каквото и да кажа за екипа на Отделението за дихателна реанимация на пациенти с COVID-19 в „МБАЛ „Централ Хоспитал“, думите ще бъдат слаби и недостатъчни, за да изразят огромната благодарност на семейството ми. Това заяви Росица Сливова, чийто брат е спасен от ужасната зараза след 35-дневно лечение в болницата. Благодаря на Господ, че Красимир попадна на точното място при точните хора, за да продължи живота си, добави сестра му.

42-годишният мъж се заразил, въпреки че не контактува с много хора. И той обаче не вярвал колко тежко заболяване е  COVID-19. Често казвал: „Грип като всеки грип, ще дойде и ще мине!“, затова не се и ваксинирал. Разбра истината по много мъчителен и за него, и за нас начин, а сега е твърдо решен да се имунизира, разказва Росица.

Постъпва в тежко състояние в отделението за лечение на средно тежки случаи в същата болница. Въпреки усилията на лекарите, постепенно положението му се влошава: вече не може да става от леглото, вдига 39 градуса температура, диша трудно, сатурацията му пада на 80. На петия ден медиците вземат решение и го преместват в интензивното. 

Красимир Барбов е в крайно тежко общо състояние и медиците под ръководството на началника д-р Стефан Василев започват трудна битка за неговото оцеляване. Поставят го на апарат за изкуствена белодробна вентилация. Борбата продължава в продължение 30 денонощия, от време на време състоянието му се подобрява, но след часове отново се влошава.  

Близките не могат да повярват, че мъж като скала, за когото е вярно, че „камък да стисне, вода ще пусне“, висок 2 метра и без придружаващи заболявания, може да стигне до това положение. „Признателни сме на всички в болницата, защото направиха и невъзможното да не загубим Красимир и да можем отново да го прегърнем. Това са изключителни професионалисти, които приемат своята работа като мисия – да помагат на хората“, казват те.

Брат ми сега е поръчал икона за отделението да ги закриля, за да бъдат здрави и да продължат да спасяват и други  пациенти в тежко състояние като него. Пред сестра си заявил, че всички болни от  COVID-19 трябва да се лекуват в това отделение, където медиците са способни да върнат дори човек, тръгнал към оня свят. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?