Следвайте ни

УСБАЛАГ "Селена“ кани децата на виртуален празник за 1 юни

viber icon

Богата виртуална програма по случай наближаващия Ден на детето са подготвили от УСБАЛАГ „Селена“. През целия ден на 1 юни на Facebook страницата на лечебното заведение ще се излъчват лайфове, адресирани към децата. Обхванати са всички възрастови групи като са предвидени много приказки, спортни занимания, йога, детска работилничка и образователна виртуална разходка в Регионалния природонаучен музей. За майките пък е подготвен кратък курс със съвети как по-добре да снимат бебетата си. 

Денят ще започне в 9.30 сутринта със спортни занимания за малчугани, защото спортът дава настроение и енергия за целия ден. Тренировките са разделени за три възрастови групи: 1 – 3 годинки, 3 – 6 години и 6 – 12 години. Активностите ще водят опитните детски инструктори от The Little Gym. По-лека форма на спорт е предвидена в следобедните часове, когато йога инструкторката Дияна Пашалиева ще покани децата във виртуалното си йога студио „Релакс“, за да се разтегнат и отпуснат заедно.

Образователната част на деня е посветена на природата. Децата ще имат възможността да се запознаят с интересни обитатели в най-атрактивните зали „Аквариум“ и „Терариум“ на Регионалния природонаучен музей Пловдив. Домакините от музея ще разкажат как различните групи животни, обитатели на Земята, създават нов живот.

Много време ще бъде посветено на приказките. Госпожа Опера – любимият на децата персонаж от Държавна Опера – Пловдив, ще разкаже музикалната приказка "Вълшебната флейта" по произведението на Моцарт. В маратона ще се включи и художественият ръководител на „Театъра на Чарли“ Васил Караманлиев. Актьорът ще прочете любими стихотворения и приказки на децата, превъплътен в типичната си роля на клоун. Свои творби ще представи по изключително завладяващ начин и Мария Донева - драматург на ДТ „Гео Милев“ и водещ на младежки литературен клуб „Без заглавие“.

Организаторите от УСБАЛАГ „Селена“ са подготвили и креативна работилничка. Мъниците ще имат възможност да си измайсторят сами пингвин от чаша под вещото ръководство на аниматорите от онлайн занималня „Вкъщичко“. Младите майки пък ще могат да почерпят ценен опит за това как да снимат новородените си бебчета в къщи. Кратък курс за начинаещи ще проведе модният блогър и бебешки фотограф Венета, основател на специализираното фотостудио за най-мъничките „Две шепи любов“. 

Инициативата ще подкрепи кампанията на АГ болница „Селена“ „Дари живот“ за донори на яйцеклетки и сперматозоиди. 150 хиляди са двойките в България с репродуктивни проблеми. За 40 000 жени единственият шанс да станат майки са донорски яйцеклетки. Повече информация за дарителската кампания можете да откриете на сайта на болница „Селена“ или на телефони: 0882 068 415 и 0885 059 508

 

 

 

Пълната програма на събитието:

 

9.30 ч. - Раз-два-три-четири Тренировка за деца от 1 до 3 години

Започваме деня със спорт, за да сме заредени с енергия и добро настроение за празничния ден!

Водят детски инструктори от The Little Gym – световна спортно-образователна програма за деца между 4 месеца и 12 години, създадена преди повече от 40 години.

 

9.50 ч. - Тренировка за деца от 3 до 6 години

 

10.10 ч. - Тренировка за деца от 6 до 12 години

 

10.30 ч. - Клоунът Васко ще прочете за мъниците приказката „Не е вярно“ на Маргарит Минков

Васил Караманлиев е актьор и художествен ръководител на „Театъра на Чарли“.

           

11.00 ч. - „Кой живее в музея“. Виртуална разходка и запознаване с част от обитателите на залите „Аквариум“ и „Терариум“ на Регионалния природонаучен музей Пловдив. Ще научим как различните групи животни създават нов живот

 

11.30 ч. - Госпожа Опера ще разкаже "Вълшебната флейта" - музикална приказка по операта на Моцарт - I-ва част

Госпожа Опера е любим на децата персонаж от Държавна Опера – Пловдив, който води децата през чудните дебри на приказките и музиката.

 

12.00 ч. - Мария Донева ще прочете „Патилата на метлата“ на Джулия Доналдсън

Мария Донева е драматург на ДТ „Гео Милев“ и водещ на младежки литературен клуб „Без заглавие“, автор е на поезия, проза и музикални текстове

 

14.00 ч. - „Как да снимаш новороденото си бебче в къщи“ - курс за начинаещи мами

Водещ е модният блогър и фотограф Венета, основател на „Две шепи любов“ – студио за фотография на новородени бебета

 

16.00 ч. - Мария Донева  ще прочете авторската си поема „Мишките отиват на опера“

 

16.30 ч. Йога практика за деца с Дияна Пашалиева

Дияна води йога практики в йога студио „Релакс“. Тя е водещ и на йога за бременни в УСБАЛАГ „Селена“ 

 

17.00 ч. - Госпожа Опера ще разкаже "Вълшебната флейта" - музикална приказка по операта на Моцарт - II-ра част

 

17.30 ч. Креативна работилничка на онлйан занимална „Вкъщичко“ ще покаже на децата как да си направят пингвин от чаша.

Ще ви бъдат необходими: пластмасова или хартиена бяла непрозрачна чаша; цветни листове: оранжев, черен и бял; ножичка, лепило; черна акрилна или темперна боя за рисуване; четка за оцветяване; ако имате чифт декоративни очички; ако имате цветно перо

„Вкъщичко“ е онлайн занималня за деца от 3 до 10 години, в която децата учат, творят, раздвижват се и развиват нови умения чрез игра.

 

18.00 ч. - Мария Донева ще прочете авторската си поема „Заекът и неговата мечта“

 

18.30 ч. - Васил Караманлиев ще завърши програмата със стихотворението „Без хляб“ на Виктор Самуилов

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?