Следвайте ни

Управителят на МБАЛ "Св. Мина": Ще изпаднем във финансов колапс

viber icon

Управителят на МБАЛ "Свети Мина" проф. Петър Петров коментира пред "Марица" патовата ситуация с финансирането на общинската болница.

- Проф. Петров, какво става с преговорите със Здравната каса за увеличението на лимита на МБАЛ "Свети Мина"?

- На мен от Здравната каса ми отказаха. Сега с проблема се ангажираха заместник-кметът на Пловдив Анести Тимчев и директорът на дирекция "Здравеопазване" в общината д-р Калин Калинов. Надявам се проблемът да бъде решен.

- Има ли опасност болницата да спре работа?

- Има, разбира се. Ако не ни отпуснат необходимите средства, ще изпаднем във финансов колапс. Надавям се обаче да не се стигне до тази ситуация.

- Колко пациенти с коронавирус в момента са настанени в "Св. Мина"?

- Сега са 60, но ситуацията се мени бързо, идват нови пациенти. Свободните ни легла за болни с коронавирус са 77. Трябва да бъде ремонтирана кислородната инсталация на болницата, но процедурата е сложна и дълга.

- Какво е положението с кадрите, стана ясно, че не достигат  6 лекари и 22 медсестри?

- Продължаваме да комплектоваме екипа. Вече имаме десет доброволци. От асоциацията на студентите медици ни обещаха от четвъртък при нас да започнат работа още десет доброволци, техни членове, за което сме им много благодарни.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

В края на фалшивия ни ПСЕВДОпреход

В края на фалшивия ни ПСЕВДОпреход

26.11.2020 | 08:21

Кирил Десподов носи тузарски часовник. Цената на сахатника е близо 40 000 лева. Именно с него нападателят позира на снимката, когато подписа договора си с Лудогорец. На дясната му ръка се забелязва да блести Rolex Yacht-Master 40 mm. Цените на световноизвестната швейцарска марка модели варират от 12 до 20 хиляди евро (24 000 до 40 000 лв). Заради големия интерес напоследък обаче някои от тях се продават и по-скъпо. Кирил Десподов си беше облякъл черна риза, за да изпъква още повече луксозното чудо на ръката му. Нападателят ще взима заплата в "Лудогорец" с 10 000 евро по-голяма от тази, която получава в "Каляри". Месечното му възнаграждение в Разград ще е около 50 000 евро, докато в Сардиния то е към 40 000.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?