71

УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив с две награди в национален конкурс за безопасност и здраве

Две отличия от конкурса "Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа" получи УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив. Церемонията се проведе за 14-та поредна година в София с участието на предприятия от цялата страна получили също заслуги за техните усилия за подобряването на условията на труд. 

Университетската болница спечели голямата награда в категория „Големи предприятия с над 250 заети лица“, както и в категория „Предприятие инвестирало най-много средства за подобряване на безопасни и здравословни условия на труд“. 

През последните години най-голямата болница в страната реализира множество проекти свързани с подобряване на условията на работа и организиране на голяма част от материално-техническата база. 

Наградата бе приета от инж. Стефан Калфов, инспектор „Здраве и безопасност при работа“ към лечебното заведение. „За нас получаването на тази престижна награда е не само повод за гордост, но и потвърждение на нашата постоянна ангажираност към безопасността и здравето на нашите служители. В УМБАЛ "Свети Георги" вярваме, че най-важният ресурс, с който разполагаме, са хората - нашите лекари, медицински сестри, административен персонал и всички, които се грижат за благополучието на нашите пациенти“, каза инж. Калфов при награждаването.

Организатор на надпреварата е фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ с подкрепа на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ при Министерство на труда и социалната политика. Церемонията се състоя в зала „Марица“ на конферентен център „Тракия“, в присъствието на представители на държавните институции, работодателските синдикати и съсловни  организации. Специален гост бе д-р Иванка Шалапатова, министър на труда и социалната политика.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?