Следвайте ни

УМБАЛ "Свети Георги" е домакин на форум за специализанти

viber icon

УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив е домакин на Информационни дни по проекта за специализациите. За това съобщиха от Министерството на здравеопазването, което е организатор на проявата. Събитието е насрочено за петък от 11.00 ч. в Десета аудитория на База 2 на УМБАЛ „Св. Георги"  на бул. „Пещерско шосе" №66.

Информационните дни са насочени към специализантите, които вече участват в проекта, потенциалните кандидати, както и към всички заинтересовани лица. Европроектът е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г.

Чрез него се подкрепя обучението на специализанти по медицински специалности - лекари, лекари по дентална медицина, а отскоро и медицински сестри и акушерки, чрез заплащане на таксите за теоретично и практическо обучение. На специализанти без доходи чрез проекта се предоставят стипендии в размер на две минимални работни заплати месечно. 

В рамките на събитието ще бъде предоставена информация за възможностите за подкрепа на обучението за придобиване на специалност, в изпълнение на проекта. 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?