Следвайте ни

УМБАЛ "Пловдив" постави рекорд за най-кратък шефски престой

viber icon

Известната с честите си рокади на върха УМБАЛ "Пловдив" постави своеобразен рекорд по назначаване на шеф и негово уволнение. Д-р Влатко Глигоров пое през лятото ръководния пост в отделението по Акушерство и гинекология на бившата Окръжна болница и напусна след месец. 

Той дойде в началото на месец юни  със забележителна визитка, включваща  20-годишен опит в пренаталната диагностика, в патология на бременността, функционална и миниинвазивна гинекология, натрупан във II АГ болница „Шейново“ и в МБАЛ „Уни Хоспитал” Панагюрище. През 2010-2011 г. има акушерска практика във "Васенаар" Хага, Холандия, а от 2011 г. до 2012 г. практикува в Международен медицински център Хага, Холандия.

Много бързо обаче се видя, че няма да изкара дълго на този пост. Изкара обаче едва един месец, това е своеобразен рекорд. Той не успя да се справи с напрегнатата ситуация и ръководството на болницата се раздели с него. 

Д-р Влатко Глигоров обаче явно ще продължи да работи в Пловдив. Това стана ясно, след като лично заместник-кметът на града по финанси и здравеопазване Илия Кирчев  го предлага да оглави Спортния диспансер, заемайки мястото на д-р Ненко Ненков, чийто мандат изтече. Д-р Влатко Глигоров ще бъде и. д. шеф до провеждането на нов конкурс за титуляр.

Всъщност рокадите в УМБАЛ "Пловдив" през 2020-а започнаха от най-високия етаж. През март д-р Аргир Аргиров напусна поста на изпълнителен директор и Борда на директорите.

"Тръгвам си по собствено желание.  Спокоен съм, изпълних задачата си да стабилизираме болницата.  Финансовото й състояние се подобри значително.  Връщам се на поста заместник-директор на Регионалната здравна инспекция - Пловдив. От там бях в двугодишен неплатен отпуск", коментира д-р Аргир Аргиров.

Той оглави болницата през февруари 2018 година като прокурист, след това стана изпълнителен директор. Заедно с прокуриста д-р  Динчо Генев успяха през този период да стабилизират финансово болницата. Самият д-р Генев пък беше избран за изпълнителен директор на бившата Окръжна болница, която вече се радва на финансова стабилност и се оглежда за нови кадри.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ГЕРБ

ГЕРБ

08.09.2020 | 11:02

Заместник кмет Кирчев , вашите протежета явно не стават не го ли разбрахте !

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?