Следвайте ни

Удължават срока за участие в конкурса за избор на управител на МБАЛ "Свети Мина"

viber icon

Заместник-кметът на Пловдив Илия Кирчев внася предложение в Общинския съвет за удължаване с 15 календарни дни  на срока за подаване на заявления за участие в  конкурс за избор на управител на МБАЛ "Свети Мина".

То ще бъде  считано от датата на публикуването на обявата в централен, или местен вестник и на сайта на общината. До това се стигна след като насроченото за 3 декември състезание  се провали заради липса на кандидати. Стана ясно, че настоящият управител на общинската многопрофилна болница д-р Генади Странджев на 29 ноември е подал документи за участие в конкурса. На 2 декември обаче  той  оттегля документите си.

До 17:00 часа на същия ден нито един кандидат не подава документи и конкурсът се проваля. Това предложение ще се гледа на сесията на Общинския съвет на 28 декември. Ако бъде прието следващият конкурс за управител на МБАЛ "Свети Мина" ще се състои на 4 февруари 2020 г. от 10:00 часа в сградата на община Пловдив.

На кмета на Пловдив Здравко Димитров се възлага изпълнението на настоящото решение. До избър на нов управител начело на болницата остава настоящият й шеф д-р Генади Странджев. Причината да няма кандидати за поста управител на МБАЛ "Свети Мина" е нейното тежко фиансово състояние с над 2 милиона лева дългове.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?