Следвайте ни

Учредяват Асоциация на българските медици - франкофони

viber icon

На 20-ти ноември 2019 г. от 17 часа във Втора аудитория на Медицински университет -  Пловдив ще се състои Учредително събрание на Асоциацията на българските медици, стоматолози и фармацевти - франкофони. На учредяването на организацията освен практикуващи лекари, стоматолози и фармацевти, са поканени и български студенти и преподаватели от медицинските университети в страната и чужбина.


Организацията ще работи за насърчаване на научен и културен обмен между България и френско-езични държави като Франция, Белгия, Швейцария и Канада. В целите й са заложени разпространение на информация за стажове и специализации в областта на медицината и стоматологията, организиране на научни форуми, срещи, конференции и културни прояви на здравна тематика, както и разпространение на научна информация в двустранна посока, участия в клинични проучвания и международни публикации.

Предвижда се асоциацията да организира посещения, курсове и лекции в България на чуждестранни водещи специалисти, както и да съдейства за стипендии и специализация в чужбина на български медици и студенти. Работата й ще се води от принципите на хуманност, взаимопомощ,коректност и професионализъм. Тези и други насоки за работата на организацията ще бъдат обсъдени и утвърдени на Учредителното събрание на 20 ноември от 17:00 ч. в Медицински университет - Пловдив.

Асоциацията е достъпна и отворена за членство на всички специалисти и студенти, ангажирани със здравеопазването, които ползват френски език и имат интерес към френската наука и култура.  

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?