71

Търсят шеф на МЦ към Втора градска болница

С конкурс ще бъде избран управител на Медицинския център „Св. Пантелеймон”, който е разкрит като дъщерно дружество на  едноименната общинска болница, бивша Втора градска. В момента здравното заведение за извънболнична помощ в район „Южен” се ръководи от д-р Константин Сапунджиев, който едновременно е и шеф  на МБАЛ „Св. Пантелеймон”. Предложението за избор на шеф на МЦ е отправено от зам.-кмета Анести Тимчев до Общинския съвет. 

Медицинският център е търговско дружество със 100% участие на Община Пловдив. Законът за публичните предприятия изисква управители да се избират с конкурс и 4-годишен мандат. Според условията, които тепърва ще се гласуват на сесията на 9 февруари, кандидатите трябва да имат висше образование магистър по медицина и минимум пет години лекарски стаж. На конкурса те трябва да представят концепция за управление на дружеството.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Христова

Христова

29.01.2023 | 16:22

Какъв е проблема? Да го опраскат?! Вероятно са намерили човека?! Какво им пречи д- р Сапунджиев?! Не е в крак с ритъма на К.К. , човека 1000 лв?

Отговори
2 0
Пловдивчани

Пловдивчани

29.01.2023 | 16:20

Д- р Калинов какъв го играе?! Наблюдател?! Не е ли предложил още някой икономист?! Как така за ДКЦ- то в Тракия може, а тук НЕ?! Хайде, д- р К.К. оправи това ДКЦ?!

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?