Следвайте ни

Треска за маски против грип в Пловдив! Поскъпнаха тройно

viber icon

Медицинските маски срещу грип изчезнаха от много аптеки в Пловдив, а на местата, където ги все още ги има, са поскъпнали двойно и тройно. Това установи репортерска проверка на "Марица" след сигнали за наши читатели за проблема.

Интересът към противогрипните маски се засили, след като избухна епидемията от коронавирус в Китай, а опасната болест се прехвърли и в Европа. От началото на февруари много повече пловдивчани са си закупили предпазните средства в сравнение с тези от предишни години.

Факт е, че през миналата и тази седмица доставките на притивогрипни маски са намалели драстично, като в доста аптеки дори не ги получават. Те са получили обяснения, че заради нуждите на Китай огромното количество предпазни средства са пласирани към тази страна. 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Е, голяма работа

13.02.2020 | 23:39

Вместо по 10 - по 30 стотинки; няма да обеднеем толкова.

Отговори
1 0

ттт

13.02.2020 | 18:10

Глупости!! - Китай, ще чакат от нас маски! На техния пазар не можем да припарим! Това е трик на нашите търгаши, за да вдигнат цената на маските!! Обирници!

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?