Следвайте ни

Тайни клиенти удариха джипита

Хванаха доктори да правят фиктивни прегледи за физическа годност на шофьори

viber icon

Здравното министерство пусна тайни клиенти при джипитата. Още с първите проверки няколко общопрактикуващи лекари са били хванати в крачка. Установените нарушения са при издаването на документи за физическа годност на водачите на моторни превозни средства, съобщиха от Регионалната  здравна инспекция в Пловдив.

Местните здрави власти предупреждават джипитата от Пловдив и областта да спазват стриктно изискванията на Наредба №3 от 2011 г., според които годността на шофьорите и на кандидатите за книжка се установява чрез медицински преглед, като се издава съответното заключение. 

Първи "жертви" на тайните клиенти са станали няколко ​доктори от София, които са извършвали прегледите проформа, научи "Марица". Очаква се скоро и в Пловдив да бъдат направени подобни изненадващи проверки. 

 

 

 

 

 

  

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Ludi

Ludi

26.07.2019 | 20:45

Как ще е изненадваща като са писали вече

Отговори
0 0
Д-р Николай Николов

Д-р Николай Николов

26.07.2019 | 20:40

А МЦ.Идеята на наредбата е задължителна заверка от личния лекар на пациента.който познава мед. Му статус.

Отговори
0 0
Наивната

Наивната

26.07.2019 | 19:52

Бре,открихте Америка!!!Нищо ново под Слънцето!!!

Отговори
0 0
ще си платят

ще си платят

26.07.2019 | 13:59

А на онези, "слепите" братя кой им даде шофьорски книжки? В държавата на корупцията и мафията с епизодични проверки нищо не се постига....

Отговори
2 0
Х

Х

26.07.2019 | 11:37

а защо не си ги пуснете и в съдебната зала например за да видяк как съдиите и психиатрите освидетелстват хора със заболяването "параноидна шизофрения" , без предварителни медицински изследвания по въпроса, по неясни симптоми и обвинения, без нормален съдебен процес.......... да не изброявам всичко. със сигурност ще има какво да видите. след това вижте и точно тези хора - как на третия ден след излизане от лудницата успяват да си намерят отговорна работа, изискваща специфични познания, например 2 чужди езика и как работодателите им всеки ден им казват: "вие сте повече от колкото сме се надявали да имаме" и подкрепят с материален израз/увеличение на заплата по три пъти в годината/.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?