Следвайте ни

Стягат COVID зони в пловдивските ДКЦ-та

viber icon

Допълнителни легла за тежко болни пациенти от COVID-19 се разкриват в пловдивски болници. Решението на Медицинския щаб бе съобщено днес от Областния управител Дани Каназирева.

УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив ще приема пациенти в тежко състояние от болниците "Тримонциум" и "Парк Хоспитал", както и от тази в Карлово.

УМБАЛ „Пълмед” ще према пациенти от Военна бобница и от болницата в Асеновград. "Центра Хоспитал" с 14 интензивни легла ще приема болни  от „Св. Мина”.  В Болница „Св. Иван Рилски” ще бъдат приемани  пациенти в тежко състояние от лечебницата Раковски. МБАЛ „Св. Каридад” пък ще приема болни от МБАЛ "Свети Пантелеймон".

По-голям брой интензивни легла са разкрити в Окръжна болница и УМБАЛ „Каспел” – общо 14.

Този график е съставен, за да няма лутане и линейките да знаят къде да транспортират пациентите при нужда.

Във всяка една поликлиника и ДКЦ в Пловдивска област трябва има COVID зона, която да бъде обособена извън останалите потоци на пациенти, заяви областният управител Дани Каназирева. Тя добави, че очаква до 23 ноември кметовете на общини да я информират за зоните в съответните поликлиники.

 Проблемът в болницата в Карлово ще бъде решен с двама лекари специализанти. С тях ще бъде подписан договор, като ще взимат както заплати, така и допълнителните 1000 лева за първа линия. Лекарите са от Пловдив, като ще им бъде осигурен и транспорт да работното им място. 

В Комплексния онкологичен център в Пловдив няма да се разкрива отделение за пазиенти с коронавирус. Ще се създаде обособена зона само за пациенти на самия диспансер, които са с положителни проби и няма да се допускат външни лица.

Нова организация ще има и в в седемте центъра по хемодиализа. В тях ще има места за пациенти с COVID-19.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

КоВиДанка

КоВиДанка

16.11.2020 | 20:45

Оставка подлога на ГЕРБ!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?