Следвайте ни

Спипаха 15 пушачи в нарушение

viber icon

Инспекторите от Регионалната здравна инспекция издадоха 16 предписания за нарушение на забраната за тютюнопушене на обществени места в Пловдив и областта  в периода 5-11 юли. За това информираха от нейния пресцентър. Прави впечатление, че през последно време се хващат доста нарушители на забраната за пушене на цигари на обществени места.

От 28 юни до 4 август бяха издадени 11 предписания за нарушения на забраната, а от 21 до 27 юни  един акт и 12 предписания. От РЗИ призоваха гражданите и бизнеса да спазват наредбите, тъй като въпреки отпускарския период инспекциите ще зачестят и при всяка нарушение ще се налага санкция за виновника.

От 5 до 11 юли в Пловдив и областта са извършени 107 проверки за спазването на забраната за тютюнопушене на обществени места. Инспектирани са 46 закрити обществени места, 15 детски и учебни заведения и 10 открити обществени места. Извършени са 181 проверки по текущ контрол и 20 проверки по регистрацията. Здравните инспектори са реагирали и на три сигнала, подадени от граждани и институции.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

инспектор на свободна практика

14.07.2019 | 15:21

Пари за пенсии няма, а да хрантутим мазни кл*ти*урци, които само дебнат да турят нещо в джоба по либералния начин - може! ДОКОГА???

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?