Следвайте ни

Спешните медици празнуват днес

viber icon

За четвърта поредна година днес отбелязваме Деня на спешната медицинска помощ в Европа. Специалността „Спешна медицина“ се въвежда от Клуба на Льовен, който представлява група медици, ангажирани с интензивна помощ. Той е създаден именно на датата 27 май през 1994 г., а името му произлиза от град в Белгия, от който са лекарите. 

"Пожелавам на всички свои колеги да са здрави и да постигат това, към което се стремят", заяви в навечерието на празника пред „Марица“ д-р Ангел Миков, завеждащ спешното отделение на "УМБАЛ Пловдив". Той коментира, че професията не е никак лека. "Един от най-сериозните проблеми е агресията срещу спешните лекари, която съществува заради липсата на адекватни наказания за насилниците", казва д-р Миков. Той е категоричен, че тя не е намаляла. 

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ЧЕСТИТО!

ЧЕСТИТО!

27.05.2021 | 11:10

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !ПОКЛОН ПРЕД ТРУДА ВИ ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ ИМАМЕ НУЖДА ОТ ВАС !!!

Отговори
0 0
Лейтенант от запаса

Лейтенант от запаса

27.05.2021 | 09:40

Честит празник, Докторе! Поклон пред Вашия свещен труд! Ще Ви кажа (под секрет, на 6 уши) защо няма наказания за насилниците. Докато у нас МУТРИТЕ и МУРВИТЕ им имат десетки, даже стотици по-добър социален статус от лекарите - ТАКА ЩЕ Е ! Ха нека опитат в Канада, Финландия, Португалия или Австрия да бият лекари! Де@ба и комунистическо-мутренската помиярска сган, проклета!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?