Следвайте ни

Даряват на Спешна помощ в Пловдив защитни облекла

viber icon

Спешна помощ Пловдив ще получи днес нови защитни облекла. Дарението е от  Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“, които  не прекратиха своята служба в полза на обществото, въпреки опасната болест COVID-19, не се спряха нито за миг във високоморалната си и благородна дейност и не предадоха своя девиз "Ние служим!".

В началото на месец май 2020 год., Асоциацията получи от международната Лайънс фондация – LCIF /Lions Clubs International Foundation/, грант в размер на 10 хиляди долара за средства за индивидуална защита за героите на Република България - медиците от първа линия, борещи се с COVID-19. Церемонията ще се състои от 13:30 часа в Централата на Спешна помощ.

Гащеризоните са изработени от специален плат, осигуряващ най-високо ниво на защита и многократна употреба /изпиране до 50 пъти/, с европейски сертификати за качество, произведени от фирма МАК АД, Габрово.

Облекла с това качество се произвеждат единствено в България от целия ЕС. 
Лицевите щитове /шлемове/ са изработени от плътен поликарбонат с изключителна здравина и еластичност и висококачествена рамка от неръждаема стомана, позволяващи термична дезинфекция до 121 ̊С в автоклав и могат да се носят с очила и маска, произведени от фирма Нико Технологии ООД, Габрово. 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?