Следвайте ни

Специалисти съветват бременни онлайн

viber icon

Един от най-добрите специалисти по фетална медицина д-р Борис Стоилов и клиничният психолог Нина Петкова ще разкрият най-важните и интересни неща, които всяка бременна иска да знае, но се притеснява да пита. Двамата ще дадат групова онлайн консултация днес от 17 до 18.30 ч. Срещата в дигитална среда се организира от Център по майчино-фетална медицина в Пловдив.

Специалистите ще дадат отговор на един от най-актуалните въпроси - за опасността от COVID-19 по време на бременност. Бъдещите майки ще получат съвети за храненето и витамините, като златното правило е всичко с мярка и не на всяка цена. Ще им обяснят какви изследвания е необходимо да направят, кога и защо се налагат тестовете. Ще помогнат на жените да се справят и с тревожността. Ще отговарят на въпроси, зададени от участниците във видеовръзката.

В разговора може да се вземе участие или да се гледа в страницата на Центъра по майчино-фетална медицина, в пловдивската фейсбук група „Забелязано в Пловдив” и в страницата ПодкастЪ.

Лекторите са утвърдени имена в своята сфера. Д-р Борис Стоилов е сертифициран специалист по фетална медицина, управител на Центъра по майчино-фетална медицина и преподавател в Медицински университет. През 2014 г. специализира фетална медицина в Лондон под ръководството на 'бащата' на тази специалност в света -  проф. Кипрос Николаидес. В практиката си извършват високоспециализирани изследвания и проследяване на бременни с цел откриване и профилактика на различни аномалии и състояния при майката и бебето. Многократно посещава световни форуми по фетална медицина, където черпи най-актуалната информация. Няколко години участва в националната кампания 'Повече българчета за България!'.

Нина Петкова е магистър по клинична психология. Работила е в Кризисен център за деца жертви на трафик на хора в София, а към момента работи в Клиника по психиатрия и медицинска психология в УМБАЛ "Св. Георги". Има сертификат по изследване на когнитивни функции, базисно ниво по позитивна психотерапия и преминат модул "Личен опит" в когнитивно-поведенческа терапия. Към момента продължава обучение по консултантско ниво по когнитивно-поведенческа терапия. Преминала е редица стажове и практически обучения в сферата на клиничната практика.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?