Следвайте ни

Спасиха зрението на пловдивчанка с безплатна операция

viber icon

Екипът на Очно отделение в МБАЛ “Централ Хоспитал” с подкрепата на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите и тази година спази традицията да подари безплатна операция и имплант на пациент с катаракта. 

Бяхме съобщили на 76-годишната Маргарита Илиева от Пловдив още по Коледа, но заради забраната да се извършват планови интервенции, я направихме сега след премахване на ограничителните мерки, заяви началникът д-р Димитриос Власиадис.

Според него жената страда от старческо перде повече от 10 години, а остротата на зрението й постоянно се влошава. Отказва операция, тъй като не може да си позволи вътреочната леща. Тогава от екипа на отделението й предлагат да я включат в благотворителната програма на Ортодоксалния орден. 

Вече виждам много добре и се чувствам сигурна и спокойна, благодари от сърце Маргарита, която днес бе изписана от МБАЛ “Централ Хоспитал”.

Д-р Власиадис също благодари на хуманитарната организация, която от 5 години всяка Коледа подпомага хора в затруднено положение и прави хуманни жестове за пациентите, с което значително подобрява качеството им на живот. 

Очният специалист припомни, че катарактата е сред водещите причини за слепота в световен мащаб. От нея са засегнати над 100 000 души у нас. Проблемът е, че за голяма част от по-възрастните интервенцията е непосилна финансово и дори не ходят на преглед. Заради COVID-кризата от последната година много пациенти се въздържаха от посещение при лекар от страх. Затова сега някои идват при нас в доста влошено здравословно състояние с много напреднала форма на очното перде, а това затруднява лечението, посочи д-р Власиадис. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?