Следвайте ни

Социалните с готовност за мярка на закрила за Дария

viber icon

Социалните служби имат готовност  да предприемат мярка за закрила спрямо момиченцето на година и половина, което падна от прозореца на дома си, ако възникне промяна на обстоятелствата в семейството.

Това съобщиха от дирекция „Социално подпомагане” в Пловдив. Служителите, ангажирани със случая, ежедневно поддържат връзка с лекуващите лекари и се информират за състоянието на Дария, която все още е в интензивен сектор. Предстои утре да се направи изследване със скенер и консултация с невролог.

Както „Марица” съобщи, на 6 септември детето е паднало от втория етаж на дома си на бул. „Хаджи Димитър”  и е намерено от съседи. В това време родителите спели пияни. Така ги заварил  полицай, който  ги потърсил да ги уведоми, че дъщеря им е закарана в болница. 63-годишният тато се оказал с 1,9 промила в кръвта, а майката на възраст около 40-те – с 1,2 промила. Според съседи двамата били неадекватни.

Пострадалото дете бе настанено с тежка черепно-мозъчна травма в УМБЛ „Св. Георги”, но състоянието му бе стабилизирано и вече е без опасност за живота.

Дирекция „Социално подпомагане” в Пловдив се самосезира по случая. Води се досъдебно производство, което се наблюдава от Районна прокуратура. То е по чл. 182 ал. 1 от Наказателния кодекс . Той касае родител, оставил без надзор дете под неговите грижи, с което е създал  опасност за неговото физическо здраве и развитие. Ако се установи и докаже вина, майката и таткото ги очакват до 3 г. затвор и порицание.

По информация от социалните, семейството оказва съдействие за изясняване на случая. Подало е и заявление за психологическа подкрепа.

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?