Следвайте ни

Сменят началниците на Онкото като треньорите в Левски

viber icon

Управителите на Комплексния онкологичен център в Пловдив се сменяха като салфетки през последните години. В двата мандата на кмета Иван Тотев на поста се изредиха петима специалисти. Такова нещо няма и в Левски, където махат треньорите за неправилно дишане, коментират изкушени от футбола медици. 

През 2015 година кметът Тотев влезе в конфликт с тогавашния управител д-р Калин Калинов и съвсем очаквано конкурсът през юни бе спечелен от другия кандидат д-р Красимир Вальов. Той обаче подаде оставка след скандала със закупуването на скъпия томограф, а на мястото му за временно изпълняващ длъжността бе сложена проф. Марияна Янева. Тя обаче също бе сменена по бързата процедура от Красимир Тодоров, задържал се на горещия стол броени месеци.  

През 2017 г. конкурса за управител спечели лекарят от кариерата д-р Парашкев Цветков, който успя да завърши целия мандат. 

Изборът на нов управител е насрочен за 4 август.

По-дълго от него в последното десетилетие начело на КОЦ е бил единствено

д-р Калинов, в момента шеф на Дирекция "Здравеопазване" в Община Пловдив. Той оглави Комплексния онкологичен център през декември 2011 година като временно изпълняващ. През следващата 2012 година той спечели конкурса и зае поста за постоянно.

По време на неговото управление бе въведен в експлоатация Лъчетерапевтичния комплекс в КОЦ. Това стана на тържествена церемония на  8 декември 2014 година в присъствието на тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, представителите на Европейска комисия Марек Теплански и Борислава Удфорд  и кмета на Пловдив инж. Иван Тотев. Комплексът бе изграден по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 - 2013 г. Проектът на стойност близо 10 млн. лв. бе разписан в мандата на предишния кмет Славчо Атанасов. 

В началото на 2015 година Калинов влезе в открит спор с тогавашния министър на здравеопазването д-р Петър Москов за намерението  му  за сливане на комплексните онкологични центрове в страната с мног профилните болници с държавно участие. Калинов покани министъра лично да посети КОЦ-Пловдив и да се запознае на място как работи здравното заведение. Именно след срещата си с медиците в Онкото на 25 май д-р Москов се отказа от намерението си за сливане. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?