Следвайте ни

Славчо Атанасов: Действаме за възстановяването на Белодробна

viber icon

Кметът Здравко Димитров да подготви  план - сметка колко средства ще струва възстановяването на Белодробна болница и ние, депутатите, да издействаме парите. Това заяви депутатът от "Обединени патриоти" Славчо Атанасов след заседанието на Общинския оперативен щаб.Както "Марица" съобщи, на срещата беше прието предложението на Здравко Димитров за отваряне на Белодробна болница.  На заседанието на щаба присъстваха почти всички депутати от Пловдив и областта, сред които бяха Менда Стоянова и  Димитър Лазаров от ГЕРБ, доц. Георги Йорданов, Георги Търновалийски, Манол Генов от БСП, Славчо Атанасов и Александър Сиди от "Обединени патриоти", Джевдет Чакъров от ДПС , облястният управител Дани Каназирева, шефове на болници в града.

Идеята на Здравко Димитров е много добра,  защото Белодробна болница е най-подходяща за лекуване на пневмонии и всички заболявания, свързани с белите дробове, както и на коронавирус, подкрепи Славчо Атанасов.


Не знам защо предишният кмет Иван Тотев съсипа това специализирано здравно заведение, където се лекуваха пациенти от цяла България, каза депутатът. Славчо Атанасов напомни, че, когато беше кмет, болницата беше оборудвана с германска апаратура, имаше подготвен персонал и голям парк с площ 47 дка за болните. За разлика от МБАЛ "Св. Мина" тя  се намира в края на града, което навремето се считаше за предимство, тъй като лекуваната там туберкулоза, както и коронавирус, е заразна, подчерта Атанасов.

 Болницата е била ликвидирана заради дългове. Тогава бяха 2 млн. лева, а други болници и сега имат по 50 млн. лева задължения, но никой не ги закрива,, отбеляза той.

Според Славчо Атанасов възстановяването на белодробна болница няма да струва твърде много пари и ще е по силите на държавата.  Трябва да се боядиса, да се дезинфекцира, да се дооборудва с апаратура и да се върне персоналът, изброи  депутатът.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (18)

Бивш

18.03.2020 | 17:52

Белодробната болница имаше наи добрата апаратура всеки месец се проверяваше и настроиваше от София.Под "вещото'' ръководство на Ганка Телчарова и кмет Чомаков белодробния рак с решение на Общ.съвет прехвърля леглата към Онкодиспансера сега КОЦ, в резултат на което б-цата не остана база за обучение, впоследствие се появиха и апетити към площите двора на същата.На поразии се купуваха всевъзможни глупости - Реинбол прахосмукачки, дори и телфери-изп. се в строителството. Водата от крана в двора се лееше денонощно. Тогавашния директор ГБ напусна изненадващо потъващия кораБ. фалита трагна от СДС и Чомаков

Отговори
0 0

лаборант

31.03.2020 | 11:25

Всичко описано е точно така със забележката, че цитирания бивш директор Георги Благоев с покупки "не приприсъщи" за дейността на б-цата успя да я,, закопае. Същия като гл. лекар на б-цата в Стамболийски закупува с печалбата й дърводелски бациг, който след няколко месеца,, изчезва,,. А б-цата в момента работи с остарял амортизиран рентгенов апарат "Освободен" от кмета за далавера с лекарства. В момента се подвизава в "Торакс"" до Четвъртък пазара.

Отговори
0 0

5-те анестезиолога

31.03.2020 | 12:58

са д-р Н. Генче-зам. кмет, Ганка Телчарова-гл. лекар туб. б-ца, Надежда Крумова МБАЛ"Св. Мина", Чомаков кмет на П-в и Панайо Николов-директор РЦЗ и "анестезиолог" в "Св. Мина" - (от дълги години не практикуващ) но на заплата. За работещите в здравеопазването пък и за останалите - защо са в такова състояние някои болници????

Отговори
0 0

д-р Атанасов, работил в белодробна и разгонен от тотев с целия персона

17.03.2020 | 09:36

да превърнеш белодробна в най- добрата в страната от болниците за белодробни заболявания , после гербаджиите напълно да я унищожат , да разграбят внесената германска апаратура , да разгонят най-подготвения персонал в страната и сега са искат да я възстановявят.Това е класическа шизофрения. и да имаш безсрамието да сравняваш славчо Атанасов, тоди ,който напълно възстанови болницата с плямпалото Мая Манолова , нямам просто думи.Това се нарича тотална морална деградация на екзепляра- дори няма да го нарека личност.ЕХ, герб, ПРИ вас виреят само такива едноклетъчни амеби.Затова и скоро няма да ви има.

Отговори
3 1

Минчо

17.03.2020 | 09:35

Простаци общински, герберастки унихундрии!

Отговори
2 1

Чолев

17.03.2020 | 09:34

Аве, майна, докога да ви търпим. Не стига, че я закрихте и я разграбихте тая болница, сега пак ще ни бръкнете в джоба да я ремонтирате, ами и Славчо ви виновен. Направо сте за Гинес, ама с рекорд по простотия и некадърност. Хич не се морете повече, пловдивчани прекрасно знаят заслугите на Славчо за болницата, плюнките ви не хващат дикиш.

Отговори
3 0

Оле оле

17.03.2020 | 09:29

Хи хи, общинските тролове видяха, че хората одобряват казаното от Славчо Атанасов и веднага напълзяха да плюят.

Отговори
3 1

Кънев

17.03.2020 | 09:25

Може ли да сте толкова безсрамни и нагли, бе! Вместо да му благодарите на Славчо за помощта и съдействието, за това, че като кмет подържаше болницата в отлично състояние, вие плюете по него. Всичката ви работа е такава, защото са ви мръсни и тесни душичките. Човек трябва да ви остави да се давите в собствените си екскременти сега, защото кашата с коронавируса вие я забъркахте.

Отговори
3 1

До Мая - Ванко И.

17.03.2020 | 09:19

Аве, гербаци, много ви се иска Славчо да е като Мая Манолова, ама не е. Защото той не е плямпало. Каквото каже - изпълнява. И сега отново ще помогне на Пловдив за болницата. Пукнете се от яд. Затова толкова ви боли от него и сън не ви хваща, защото не е като вас.

Отговори
14 1

До Мая , поредния гербаджийски трол...

17.03.2020 | 09:06

Славчо на никой не се прави. Просто беше напълно ремонтирал тая болница , внесе германска апаратура, но за жалост безумната алчност на тотев унищожи не само болницата , но и разгони изключително подгонвен парсонал.сЕГА ЗИКО щял да я възтановява. Типична гербаджийска работа. Сега Славчо пак ви бил виновен.Голям комплекс ви тресе от него. СМЕШНИЦИ, И КОМПЛЕКСАРИ. За какви идеи на зикито ми говорите.Вие унищожихте болница , която обслужваше цяла южна България. Ей такава наглост сомо гербе може да притежава

Отговори
3 1

Мая

17.03.2020 | 08:14

Славчо пак се прави на Мая Манолова. Идеята не е негова, но хитрия селяк пак се пъчи да си прави дебелашка реклама.

Отговори
1 3

ЛУДИ,ЛУДИ ГЪБИ

16.03.2020 | 20:45

ХА-ХА-ХА. ТОТЕВ СМАЗА ТАЗИ БОЛНИЦА И РАЗГОНИ ПОДГОТВЕН С ГОДИНИ ПЕРСОНАЛ.КОМПЛЕКСАРЪТ НЕ МОЖА ДА ПРЕГЛЪТНЕ, ЧЕ СЛАВЧО НАПЪЛНО Я БЕШЕ ВЪЗСТАНОВИЛ И ОБОРУДВАЛ СЪС СУПЕР МОДЕРНА АПАРАТУРА ОТ ГЕРМАНИЯ.СЕГА ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА НА ГЕРБЕТАТА ДА ВЪЗСТАНОВЯВАТ НЕЩО , КОЕТО УНИЩОЖИХА И РАЗГРАБИХА.ВАРВАРИ.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?