49
Следвайте ни

Скок на интубираните с COVID-19 в Пловдивско, разкриват още легла

viber icon

Заболеваемостта в Пловдивско се е увеличила до 565 души на 100 000 на 14-дневна база. Активните случаи  в областта са 4061.

Това стана ясно на заседание на Областния кризисен щаб, свикан от областния управител Ангел Стоев по повод рязкото влошаване на ситуацията в Пловдивско. 

Добрата новина е, че процентът на хоспитализирани е спаднал до 16,2. Това се дължи на по-високата заболеваемост сред деца и ученици, които карат вируса по-леко. В момента в областта има 899 разкрити легла, от които 183 са свободни. Увеличен е броят на интензивните легла. Те са с 18 повече, отколкото бяха на 13 октомври, когато беше миналото заседание на щаба.

Ангел Стоев коментира, че това се е наложило, тъй като по-голям процент пациенти стигат до интубация при Делта варианта. На това заседание ще се дискутира необходимостта от разкриване на още легла, както и контролът върху мерките.

На заседанието присъства представител на НЗОК, към който ще бъдат отправени въпроси за възможността да се разкрият COVID зони в повече градове в областта, за да се намали натоварването в Пловдив.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Той

Той

22.10.2021 | 23:00

Няма грип, корона, настинка, хрема. Някой от Вас лично да е видял някакъв вирус? Различни хора. Неясно защо един киха, друг с температура, трети с двойна пневмония, четвърти не може да диша, пети умрял. Просто различна команда им е пратена на чипа сложен много отдавна. Осъзнайте се. Ваксинирайте се. Сега тук изпробват колко висок може да достигне смъртността като коефициент.

Отговори
1 1
Госпожице Гецова ...

Госпожице Гецова ...

22.10.2021 | 22:35

Имате магистратура с насоченост световното здравеопазване. Covid-19 се разпространява в целия свят защо не напишете статия за приноса на Световната здравна организация за лекарства срещу covid-19 . Май ще е да ама не.

Отговори
1 0
Ами да

Ами да

22.10.2021 | 22:20

Няма да има интубирани ако има ефективни лекарства но пък тогава ще отпадне периодичната необходимост от ваксини а това са загуби за милиарди

Отговори
3 1
Световна здравна Организация и лекарства ха-ха-ха

Световна здравна Организация и лекарства ха-ха-ха

22.10.2021 | 22:08

Трябва да си много голям оптимист за да допускаш че световната здравна организация ще одобрява лекарства. Милиарди са във ваксините. За тях човешкият живот не струва нищо.

Отговори
4 0
Има много интубирани защото

Има много интубирани защото

22.10.2021 | 22:02

Разчита се само на ваксините а за по ефективни лекарства за тези които са се разболяли вече въобще не се говори, пише и мисли ..... Явно има забрана за това.

Отговори
4 2
А така

А така

22.10.2021 | 20:31

А конспираторите ревяха че в болниците нямало болни хора

Отговори
3 1
Защо???

Защо???

22.10.2021 | 16:44

Хора без нужда от интубация, след "лечение" в болница с ремдесвир и упойващи вещества събират вода в дробовете??? От там нататък е убийство интубацията. Защо не се лекуват индивидуално грип и симптоми, а прилагат протокол на терористите от СЗО.?

Отговори
5 5
Ти питай

Ти питай

22.10.2021 | 15:49

Баща ти защо те е кръстил така . А ти го питай защо е свършил в майка ти , а не в чаршафа. И не се прави на много умен , ами ходи до Пирогов и говори с лекарите от ковид отделението защо няма да се ваксинират . Толкова е лесно . Питай ги , те са баш на първа линия . Всеки ден дишат ковид . Всеки ден .

Отговори
2 7
Пройчо

Пройчо

22.10.2021 | 17:13

Простотията ти няма да я коментирам - тя е видна за всички. Колкото до лекарите от Ковид отделенията, те вече обясниха защо, но трябва да слушате всичко, а не само между редовете както ви е угодно. В няколко различни интервюта различни лекари казаха, че техния имунитетен отговор е различен от този на останалите хора защото всеки ден са подложените директно и то в голяма близост до самия вирус. В следствие на което организмите им образуват достатъчно на брой антитела от специфичния тип, който се бори успешно с вируса. За справка на незаинтересувалите се ще го обясня просто. При сблъсък с вируса и заразяване организма образува различни типове антитела до 30 на брой. Само 1 от тези типове обезврежда вируса и той е заложен във ваксините. Антигенния тест отчита общ брой антитела без да определя типа им и точно затова е недостоверен. Лекарите от ковид отделенията уточняват, че не са против ваксините, а против това да претоварват организмите си при положение, че всеки ден са там и гъделичкат имунните си системи те вече имат достатъчен брой от всички антитела включително и правилните за справяне с ковид. С по-прости думи не мога да ти го обясня - дано схванеш.

Отговори
2 3
Не тва касъплък Хуманисти

Не тва касъплък Хуманисти

22.10.2021 | 15:23

Интубирали са я норка я прилеп На човек да му наврът тръба пет цола в гръкляна това го е правил оня сатрап Д-р Менгеме със едни много хубави хора Нашите медици са се клели не в Мамона и Сатаната а в Хипократ Пък и всички са завършили хумана медицина или поне част от тях Не ветеринарна като Д-р Менгеме

Отговори
3 5
Пройчо

Пройчо

22.10.2021 | 15:00

Предполагам, че и това е по вина на ваксините? Даже разпространението на вируса се дължи изцяло и само на ваксините. Дори още преди да ги разработят пак ваксините бяха виновни. Подозирам, че първия болен е бил ваксиниран и така се е разболял и е разпространил вируса.

Отговори
9 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?