Следвайте ни

СКАНДАЛНО! Медсестри в Пловдив: Чували с дупка ли ще ни пазят от заразата?

viber icon

Чували с дупка вместо защитни облекла обличат медицински сестри от болница в Пловдив, за да се пазят от коронавируса. За това свидетелства снимка във ФБ от 19 март, която впоследствие беше изтрита.

Според пловдивчанката, публикувала кадъра, жените на него са медсестри в Инфекциозна клиника с „новите им защитни облекла“. 

„Именно това са хората, които ние поставяме на фронтовата линия, за да пазят нас и нашите близки, а ги „предпазваме“ по този начин. За мен това е пращане на война без пушка. Дано Господ бъде с вас!“, пише фейсбук потребителката.

От публикацията й става ясно, че пробите на двете медицински лица са изпратени за изследване на 16 март. 

Междувременно днес се разбра, че медицинска сестра и санитарка от Инфекциозното в Пловдив са новите заразени с коронавирус под тепетата.  Най-вероятно двете медицински лица са прихванали COVID-19 от контакти с пациенти. Двете жени са в добро състояние и са изолирани. Предприети са всички мерки за обезопасяване на Инфекциозна клиника, твърдят от там.

Както стана ясно от брифинга на ген. Мутафчийски тази сутрин, случаите на заразени с Covid-19 в Пловдив вече са 21, като голяма част от тях са здравен персонал в лечебните заведения.

Защо в Пловдив има толкова много заразени медици, питат ген. Мутафчийски читатели на „Марица“. 

Ето какво коментират лекари в медицинските форуми:

"Г-жо Каназирева, как допуснахте повечето заразени в Пловдив да са медици?!? По данните на проф. Мутафчийски само тук има такъв прецедент. Това означава, че пловдивските медици са абсолютно незащитени и нямат нужните предпазни средства. А това беше ваша задача, вие сте шеф на щаба. Защо се оказахте напълно неподготвени и не успяхте да осигурите предпазни мерки и пособия на лекарите в Пловдив?

Как е възможно старшата сестра на родилното в най-голямата болница на Балканите да се зарази и да бъде контактна със стотици хора - бебета, родилки, близките им? Ваша отговорност беше подобно нещо да не се случи, тази старша сестра да има нужните й предпазни средства, за да работи безопасно за себе си и за останалите. 

Какво правите изобщо, май не си давате сметка за ситуацията и не се справяте с организацията на нещата. Проваляте превантивните мерки, не ги извършвате, закъснявате с действията. Абсурдно е в Пловдив повечето заразени да са медици! Това означава, че вие не правите нищо полезно. Моля, вземете се в ръце и действайте с разум и воля. Ако пък прецените, че не можете, отстъпете ръководното място на някой компетентен и организиран експерт, който да свърши работата. Не обричайте пловдивчани на италианския пример.

В нито една частна или държавна болница в Пловдив няма осигурени защитни облекла в реанимация. Как очаквате да ви включа дихателния апарат, за да сте живи, като аз самата ще бъда жертва на безрасъдното управление на болниците в Пловдив. Още малко ще почакаме и ще има масови оставки на тези, които ще ви спасят. Нашите семейства също искат да ни видят живи! Никъде в хипократовата клетва не пише, че лекаря трябва да жертва живот си за работата."

Още от категорията

Виж всички

Коментари (18)

Верту

31.03.2020 | 16:57

Да , трудно е от сервитьорка да излезе нещо, изключая Ценов

Отговори
0 0

ПЛОВДИВЧАНИН

31.03.2020 | 10:13

ТАЗИ КУКУВИЦА - ОБЛАСТНАТА ДА СИ ХОДИ ВЕДНАГА!!! БОРИСОВ МАХНИ Я НЕЗАБАВНО!!!

Отговори
5 0

Тиква

31.03.2020 | 10:02

Мили медицински сестри, чувал ще ви предпази,както и тиква премиер и всичко останалото в България.Любител учи маймуна.

Отговори
7 0

DOK

30.03.2020 | 19:01

НАЙ ЛОШОТО Е ЧЕ НЕ СЕ ПОДАВА ИНФОРМАЦИЯ В КОЯ КЛИНИКА СА ЗАРАЗЕНИ .НАУЧАВАМЕ ОТ МЕДИИТЕ КОЯ КЛИНИКА Е ПОД КАРАНТИНА ИЛИ КЪДЕ ИМА ЗАРАЗЕН.А СЪЩИТЕ ЗАРАЗЕНИ СА С 1 ЧИФТ РЪКАВИЦИ И 1 МАСКА НА ДЕН - НО ХОДИ И ПИПА С ТЯ ДРЪЖКИ НА ВРАТЕИ , АСАНСЬОРИ- ПОЛЗВАМЕ ЕДНИ И СЪЩИ.КАК ДА СЕ ОПАЗИМ ОТ ТЕЗИ НЕЩА.МИНАВА ЕДИН И ПРЪСКА ОТГОРЕ ОТГОРЕ - УЖ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ - И НЕГО ГО Е СТРАХ. ЗАЩИТНИТЕ ОБЛЕКЛА- ИМА НО ПО ЧИФТ НА ЧОВЕК- ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ- ЕДНОКРАТНИ НО СЕ ПОЛЗВАТ НЯКОЛКО ПЪТИ И ТО СЛЕД КАТО СИ ВЛИЗАЛ В БОКС СЪС ЗАРАЗЕН.Е КАК ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАМЕ ТОГАВА ИЛИ ДА НЕ ГО ЗАНЕСЕМ В КЪЩИ НА БЛИЗКИТЕ.ИНАЧЕ ПО ДУМИТЕ НА ВЛАСТИМАЩИТЕ- ВСИЧКО Е ОСИГУРЕНО ЗА ЗАЩИТА НА МЕДИЦИТЕ.ДА АМА НЕ.

Отговори
13 3

Пловдивчани

30.03.2020 | 18:37

Здравка трябва да бъде уволнена.

Отговори
9 2

Хаха

30.03.2020 | 23:00

Здравка изобщо не трябваше да бъде назначена. Изобщо не очаквах, че любимия ми град ще се оплеска до ушите. Но това е естествено сле0дствие от избраното управление - здравко и здравка...по-добре Пижо и Пенда да бяха сложили.

Отговори
8 0

Жоро

30.03.2020 | 18:02

Наистина това е положението и то може да се провери.

Отговори
12 0

....

30.03.2020 | 18:35

Вие ли сте автор на статията ? Хубаво е да се провери. До тук анонимен подател на сигнала и анонимен автор.

Отговори
4 0

Пепе

31.03.2020 | 12:36

Да, може. И ще се види, че това са пълни глупости! Благодаря!

Отговори
0 1

Въпроси към Марица

30.03.2020 | 17:38

1. Сигурни ли сте в достоверността на информацията ? 2. Кой е автор на статията, че не видях такив ?

Отговори
10 1

За съжаление

30.03.2020 | 18:43

Това е истина! Дори е истина, че точно тези от снимката са жените с положителни проби за коронавирус от днес. Това се случва в не особено пренатегнато време в инфекциозна клиника?!

Отговори
11 4

гражданин

30.03.2020 | 16:44

Стига вече с тези манипулации. Въпросните сестри да се бяха снимали поне голи, като френският лекар. Смешна работа! Вярва ли някои на това? Защо трябва областният управител да им осигурява предпазно облекло, те нали работят в болница и имат работодатели. А болниците нали са ТД... нали . Просто, престанете да манипулирате хората. Възможно ли е в 21 век, при пандемия да се допусне подобно нещо,. Тук трябва органите да се самосезират и тези две "медицински сестри", нарочно ги слагам в кавички, защото това за мен са несериозни здравни работници да си понесат наказанието за манипулиране на общественото мнение за създаване на смут и тревожност в населението и безотговорно поведение. Не да хулите държавата, а да помислите вие какво правите в тази ситуация...Срам... за тези две ....

Отговори
14 38

Taxi

30.03.2020 | 16:22

На всички е ясно колко некомпетентни са и общинари и кметове и полицаи. Но е по лесно да изкарат другите виновни, най вече обикновенния данъкоплатец, който в момента няма, пари за насъщтният, стресиран от ежедневните изказвания и пресконференций на най различни "Курифеи", маниполатори и вулгарни лъжци.

Отговори
24 4

Док

30.03.2020 | 16:04

После някой им бил виновен ,сега щабът ,утре някой друг..трябва да се изпозаразят,че да се сетят

Отговори
4 15

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?