Следвайте ни

Шефката на РЗИ-Пловдив пред "Марица": Сега е моментът за ваксина, организацията ни е перфектна

viber icon

Сега е времето за ваксиниране. Организацията ни е перфектна, има достатъчно ваксини. След като от Турция идват в Пловдив да се ваксинират, правете си изводите. Това каза пред „Марица“ д-р Ваня Танчева-Манчева,директор на Регионалната здравна инспекция в Пловдив.

Тя напомни, че в Пловдив има достатъчно имунизационни центрове. Техният брой и добрата организация спомагат за това хората, които желаят ваксини,да ги получат по най-бързия начин, също да не се формират опашки. 

„Логистиката в Пловдив е съобразена с това да се удовлетворяват желанията на хората за ваксина“, подчерта Танчева-Манчева.  По думите ѝ в Пловдивско броят на ваксинираните е надскочил 90 000 и се приближава все повече към 100 000. 

„Приоритет номер 1 в момента е ваксинирането. Процентът ваксинирани към момента мен не ме задоволява. Трябва този процес да върви бързо, сега поне няма пречки за това“ каза директорът на РЗИ-Пловдив.  

Д-р Ваня Танчева-Манчева недоумява защо някои нейни колеги не искат да се ваксинират, при положение, че са в контакт с болни. „Нямам  обяснение и за младите защо гледат на ваксинирането с такова пренебрежение“, коментира тя. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

18.05.2021 | 22:10

Другарко Танчева-Манчева,младите, а и не само те,не гледат на ваксините пренебрежително,а гледат със самнение на тях.На такива ваксини,които са измислени за два дни и половина и аз нямам вяра за тяхната безопасност и ефективност.Онзи ден здравният министър най-официално обяви,че при всички положения трябва хората да си сложат и трета доза за да има някакъв ефект.Не гарантиран ефект,а някакъв.Да де,ама то както е тръгнало ние ще се превърнем бетер на наркомани и по нас няма да остане здраво място от дупки. и пак няма да има някаква гаранция от това ваксиниране и от неговите последици.

Отговори
5 2
Бай Х.

Бай Х.

18.05.2021 | 20:36

Тая ли държеше иРНК ваксини в 40 годишен хладилник ЗИЛ ?

Отговори
6 2
Аз пък тогава

Аз пък тогава

18.05.2021 | 18:05

ще се ваксинирам още един път!

Отговори
0 2
???

???

18.05.2021 | 17:00

Тя , нейното семейство , нейните роднини и нейните приятели дали са се ваксинирали ?

Отговори
11 3
Аха....

Аха....

18.05.2021 | 16:56

Ваксинирайте се, ваксинирайте се ...., че този град малко пренаселен ми се вижда. Особено масово трябва да се ваксинират търкащите гумите на личния си автомобил всеки ден "за да отиват на работа"(от селото в града или обратното)!

Отговори
6 6
Да бабе

Да бабе

18.05.2021 | 16:35

Сега или никога. Махай се, не влизай във филма.

Отговори
7 2
Феникс

Феникс

18.05.2021 | 16:33

А ние пък си помислихме ме сега е времето държавата да опрости всички вноски на здравно НЕОСИГУРЕНИТЕ български граждани и всички да почнат на чисто със здравни права

Отговори
8 11
Ужас

Ужас

18.05.2021 | 16:29

Ама т ъпа о вцо! Коя си ти,че ще изказваш мнение кой да се ваксинира? И този с лабоумен вестник пак не е разбрал,че има график за ваксиниране над 60 години и под тази възраст. Няма да има опция през седмицата дэ се ваксинират под 60 години. Тоя бабишкел нещо не е в час.

Отговори
9 7
РЗИ

РЗИ

18.05.2021 | 16:20

тТази бабка е добре да си ходи, ако не пожелание то насила. Дошло е време разделно хора

Отговори
8 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?