Следвайте ни

Събират пари за болната Мими с книга и фотосесия СНИМКИ

Слънчевото момиче, родено със Синдром на Даун, се нуждае от 300 000 евро за лечение и на онкозаболяване

viber icon

С фотосесия на малчугани и книжка за всяко дете пловдивчани събираха средства за лечение на малката Мими.

 Слънчевото момиченце е родено със Синром на Даун.  През декември 2017 г, точно преди да навърши 5 години,  му е поставена диагноза остра лимфобластна  Б-клетъчна левкемия. След три проведени  курса на химиотерапия и година и половина битка с болестта  родителите на Мими чуват най-страшното – детето има рецидив.

От Университетска детска болница във Вюрцбург семейството е получило предложение за лечение, което обаче струва 310 000 евро – за химиотерапия и трансплантация на стволови клетки.

Родителите  са разкрили дарителска сметка и се надяват на помощ от хора с добри сърца. Усилията им подкрепя и кампанията  "Да подарим усмивка на Мими". Тя се осъществява с помощта на ателието на фотографа Йоанна Георгиева и  книжарница "При Разказвача на приказки”. Чрез две от най-обичайните от децата неща - детска книга и снимки, запечатали детската усмивка, те опитват да   привлекат хора, които са съпричастни, и да обединят усилията им в помощ на болното дете.

Акцията стартира от 10 часа  в Цар Симеонова градина, до Пеещите фонтани, от страната на Народна библиотека" Иван Вазов ". Всяко дете, което се включи, позира за благотворителна фотосесия. Само до обяд двадесет деца се включиха в благотворителната инициатива.

Постъпилите средства – 8 лева за 10 обработени кадри и 12 лева – за 20 снимки, са изцяло за Мими. Фотосите засне без никакъв хонорар за себе си младата фотографка Ани Георгиева.

А за всяко семейство с дете, което се включи в благотворителната кампания, инициативата за насърчаване на детското четене" Разказвачът на приказки представя… " дари детска книга от поредицата "Моята първа приказка" на издателство "ПАН".

От старта на кампанията до момента семейството е събрало 180 000 евро, остава да намери остатъка от нужната сума – 130 000 евро.

Междувременно състоянието на детето се влошава заради странични ефекти на провежданите терапии. Как се чувства то и как върви набирането на средства може  да се проследи във Фейсбук страницата  "Заедно за слънчо Мими" - https://www.facebook.com/helpslunchomimi/.

Пари за детето се събират и на благотворителен базар в непосредствена близост до Градска художествена галерия на Главната улица. Мястото е улица "Станислав Доспевски".

От 10 до 20 часа днес пловдивчани ще могат да подкрепят слънчевото дете, като се приберат вкъщи с интересни книги, чудесни играчки, бебешки артикули, ръчно изработени бижута, аксесоари и сувенири. Предлагат се дрешки както за малчугани, така и за възрастни, нови обувки и още много интересни неща.

Дарителската сметка за лечението на детето е:

BG34RZBB91551007617418
Bic:RZBBBGSF
Райфайзен банк
София
Мария Иванова Иванова

Pay Pal: [email protected]

снимки: Атанас Кънев

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?