2374
Следвайте ни

Събират средства за педиатричното отделение в МБАЛ “Св. Мина“

Благотворителната коледна вечер започва в 19 часа в Гранд хотел – Пловдив

viber icon

Детското отделение на общинската болница „Св. Мина” в Пловдив е в окаяно състояние. Ремонт не е правен от години, което налага пациентите да се лекуват в условия на ронеща се настилка и стари легла и дюшеци.  Отделението се нуждае и от нова модерна апаратура. Необходимата сума за цялостно реновиране е 80 000 лв., а парите от бюджета на болницата не стигат.

Заради спешната нужда от ремонт от МБАЛ „Св. Мина“ организират благотворителна коледна вечер. Събитието ще се състои днес в 19 часа в Гранд хотел – Пловдив. За дарителите е подготвена интересна програма с коктейл.

Със събраните средства ще бъдат закупени нови мебели, медицински легла за интензивния сектор, матраци, звънец към всяко легло, врати за баните, осветителни тела, нощни лампи, сол за сядане, възглавници. Освен това подът ще бъде подменен с антибактериален. Закупени ще бъдат и дванадесет канален електрокардиограф, перфузор, електронен апарат за кръвно, пулсоксиметри, безконтактен термометър.

Тези, които желаят да подкрепят ремонта на педиатричното отделение на МБАЛ „Св. Мина“ могат да го направят по следната банкова сметка:

МБАЛ „Свети Мина“-Пловдив ЕООД

Общинска банка

BG 10 SOMB 9130 1010 1606 02

Swift: SOMBBGSF

С текст: „ЗА ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ“

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

8 000 ЕВРО НА МЕСЕЦ! А вие..събирайте, събирайте капачки..

8 000 ЕВРО НА МЕСЕЦ! А вие..събирайте, събирайте капачки..

10.01.2022 | 20:50

В Ботев явно наистина са развързали ударно кесията за пролетта и ще гонят място в Европа. Поне така говорят сумите, хвърлени по новото попълнение Мохамед Брахими. "Марица" се добра до уникални подробности по сделката. Пловдивчани са платили 120 000 лева трансферна сума на закъсалия Пирин за правата на дясното крило. Отделно са му разписали тлъста заплата от 8000 евро на месец. Има и бонуси.

Отговори
1 0
А междувременно...

А междувременно...

22.12.2021 | 19:10

Светлана Гущерова получи супер щедър подарък от съпруга си Християн - последен модел лимузина Майбах. Лъскавото возило е пълно до пръсване с всевъзможни екстри, а с една от тях г-жа Гущерова си спестява доста от времето, което прекарва в път до центровете, предлагащи СПА услуги и глезотии. Новата лимузина на Гущерова разполага с десетки екрани, въртящи се високоговорители и специално осветление, хладилник, сгъваема маса и прочие екстри. пише "Шоу Блиц". Освен всичко това, бижуто на 4 колела е проектирано така, че да глези собствениците си с... масажни услуги, поясняват автофенове 14 въздушни камери позволяват масажна функция с 8 различни програми, които действат релаксиращо, стимулиращо или мобилизиращо, избираемо между "силно" и "слабо", продължителност между 12 и 15 минути. Две от програмите за масаж дори предлагат допълнително топлинен ефект, който се основава на принципа на масаж с топли камъни. Че се чувства повече от отлично в комфортната задната част на купето на Майбаха показа и самата Светлана с последната си снимка в Инстаграм.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?