71
Следвайте ни

РЗИ издаде над 3600 предписания за COVID-19 в Пловдив за седмица

viber icon

3 682 предписания по отношение на COVID-19, съгласно актуалните заповеди на МЗ, са издали от Районната здравна инспекция за 18-24 октомври 2021 г. Регистрираните случаи на коронавирусна инфекция в Пловдивска област за този период са 2519. На всички диагностицирани е проведено епидемиологично проучване, съобщават от РЗИ. Издадени са 844 предписания за поставяне под домашна изолация или карантина. 

В изпълнение на Националния ваксинационен план срещу коронавирусната инфекция в имунизиционните кабинети на областта са направени 9730 ваксинации, като с първа доза са 7906. Те своевременно са регистрирани в националната информационна система за имунизации срещу – COVID-19. От общопрактикуващи лекари и ваксинационните центрове за периода са направени 384 от т.нар. бустерна доза /трета доза/. Проведени са 251 имунизации в мобилния имунизационен пункт в магазин Метро. Издадени са сертификати на всички желаещи имунизирани, включително и такива, които са провели ваксинацията си извън РЗИ – Пловдив.

От здравната инспекция съобщават, че са извършени 14 проверки за спазване на противоепидемичните мерки, определени със заповеди на министъра на здравеопазването за периода, по видове обекти. В заведения за обществено хранене са направени 5 проверки, в хранителни магазини – 6, в други обекти с обществено предназначение – 2. Направена е и една проверка по сигнал на гражданин. Актовете за установяване на административно нарушение са два. Част от проверките са извършени съвместно с полицията. 

РЗИ – Пловдив извършва също така ежедневен 24-часов граничен здравен контрол за спазване на противоепидемичните марки на ГКПП Аерогара „Пловдив“. Издадените предписания за 10-дневна карантина на пристигащи от рискова зона са 192.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

чалгарчето малко - останало тъпо - жалко

чалгарчето малко - останало тъпо - жалко

28.10.2021 | 00:20

А сега друга задачка, за да определим има ли полза от присъственото обучение или кой е глупав и кой се прави на умен. Чакам отговорите Ви. Празен сал плава по течението на река, което има скорост 1 км в час и изминава 1 км път за 1 час. За колко време ще се върне по обратния път?

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?