Следвайте ни

Сменят управителя на МБАЛ "Свети Мина"

viber icon

Смяна на управителя на МБАЛ "Свети Мина" ще се решава на сесията на Общинския съвет на Пловдив, насрочен за 27 февруари. Предложението е на заместник-кмета на Пловдив Илия Кирчев. Той предлага да се прекрати договорът на настоящия шеф д-р Генади Странджев, който подаде оставка, и да се избере нов временно изпълняващ длъжността управител на лечебното заведение за срок до обявяване, провеждане и финализиране на конкурсна процедура за възлагане управлението на търговското дружество.

Кандидатът за временен началник е проф. д-р Петър Петров. Кандидатурата му бе предложена на миналата сесия на Общинския съвет, но бе отложена по предложение на групата съветници от БСП. Мотивите бяха да се проведе разговор с колектива на болницата, която продължава да е със сериозни финансови затруднения. Самият проф. д-р Петър Петров е бил член на БСП. Той обаче е изключен от партията, след като се явил на кастинг за политици при Слави Трифонов и казал, че не е обвързан партийно.

Илия Кирчев предлага и откриване на процедура по провеждане на конкурс за възлагане управлението на "Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Мина" - Пловдив" ЕООД.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

злобар

28.02.2020 | 21:42

Странджев, добре дошъл за каре с Петко Недев, Розалин Петков и Аргир Аргиров.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?