Следвайте ни

Рокади до дупка в общинските ДКЦ-та

В общинските диагностично-консултативни центрове управителите се сменят като носни кърпи. 

Най-скандално беше уволнението на  Георги Кръстев, който дълго време ръководеше ДКЦ 1. Това стана на 12 юли 2012 година с решение на Общинския съвет на Пловдив. Причината бе, че ортопедът изразяваше смело и публично несъгласията си с политиката на управляващите. Не помогнаха и протестите на медици и пациенти в защита на популярния специалист, който тогава бе и председател на Регионалната колегия на БЛС. Мястото му зае д-р Евелина Славчева, която управлява ДКЦ 1 и сега.


Доктор Константин Сапунджиев бе начело на ДКЦ 2 до пролетта на тази година, след което пое МБАЛ "Свети Пантелеймон" на мястото на напусналия доц. Петко Недев. Поста му в ДКЦ 2 зае д-р Валентина Костуркова. 

Д-р Елена Бояджиева е начело на ДКЦ 4 след спечелен конкурса през 2015 г.  Тя замени там д-р Иван Начев. Той пък бе избран на 19 септември 2013 г. след тежки дебати в местния парламент. През 2015 година сам се оттегли от поста.

Наскоро д-р Олимпия Литовойска бе избрана за втори мандат начело на ДКЦ 5.


Диагностично-консултативен център „Пловдив“ ЕООД се ръководи от д-р Николай Забунов, който преди това бе управител на Медицински център 6. Мястото му там пък зае д-р Станка Павлова.

Д-р Живко Димитров спечели конкурса и е начело на ДКЦ "Изток", а д-р Валерия Славова - на ДКЦ 7 В район "Южен".


След като д-р Елена  Дякова се пенсионира през 2013 г., мястото <210> на управител на Кожния диспансер зае д-р Стоян Шуманов. През 2015 г. той бе заменен с д-р Боян Костов. 

Румен Златански

Репортер - екип "общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?