Следвайте ни

Районният прокурор Чавдар Грошев встъпи в длъжност

Районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев встъпи официално в длъжност днес. Това стана в присъствието на Иван Даскалов, апелативен прокурор на гр. Пловдив, окръжният прокурор Румен Попов и Гергана Мутафова, член на Висшия съдебен съвет. На  тържествената церемония присъстваха прокурорите и съдебните служители от Районна прокуратура-Пловдив.

На 24 януари 2018  г. Чавдар Грошев бе избран единодушно от Прокурорската колегия на ВСС за районен прокурор на гр. Пловдив.

Кой е Чавдар Грошев

Той е завършил специалността „Право“ в Пловдивския университет  „Паисий Хилендарски“ . До момента  има над 18 г. юридически стаж. Професионалната му кариера започва през 2005  г. като следовател в Окръжен следствен отдел в гр. Пловдив. От 1 юни 2006 г. е прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, а от 29 ноември 2012  г. до 3 октомври 2017  г. е заместник-районен прокурор.

Със заповед на главния прокурор на Република България от 2017 г. е награден с отличие „Служебна благодарност“ за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения. От 2014 г. е доктор по право, като темата на дисертационния му труд е „Индивидуализация на наказанието“. Автор е на множество правни публикации в специализирания печат. Прокурор Грошев е хоноруван преподавател по наказателно право.  

„Възприемам този пост като изключителна отговорност и ще положа максимални усилия за запазване на колегиалната обстановка и добрите резултати в нашата работа“, каза районният прокурор Чавдар Грошев. Гостите и колегите му пожелаха успешен петгодишен мандат като административен ръководител на Районна прокуратура-Пловдив. /Марица.бг

Росен Саръмов

Репортер - екип "общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?