Следвайте ни

Пуснаха БГ справочник за лечение на COVID-19

viber icon

Български лекари са автори на справочник за диагностика и лечение на КОВИД-19, който е базиран на протоколите за лечение на заболяването в държавите с най-ниска смъртност. 

Д-р Георги Димитров, д-р Трифон Вълков и д-р Димитър Димитров, които работят на първа линия в борбата срещу вируса, съставят уникален помощен инструмент както за личните лекари, така и за специалистите, поели лечението на тежко болните в ковид отделенията. Тримата автори имат подкрепата и на председателя на Български лекарски съюз д-р Иван Маджаров. 

Справочникът обобщава опита на четири държави отличници във възстановяването на пациентите с ковид. Това са САЩ, Израел, Великобритания и Германия. В Израел и Великобритания данните сочат, че в момента смъртността е сведена до нула, а в САЩ тя е под 2%, казва д-р Димитър Димитров, цитиран от clinica.bg.

Справочникът, който е достъпен през интернет съдържа 42 страници, в които авторите успяват да съберат най-важните изводи от медицински статии и проучвания в световен мащаб. 

Като най-ценно качество проф. д-р Майда Тихолова, която е специалист по инфекциозни болести, отчита възможността читателят да има непосредствен достъп до първоизточника на предоставената информация. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?