Пътуващият ехограф ще преглежда за рак на гърдата

На 12 октоври от 11 часа в ще бъде официалното откриване на 16 – та поредна кампания за борба с рака на гърдата инициирана от „Сдружение за онкоболни и приятели” и 12 – та кампания за борба с рака на гърдата под патронажа на Кмета на Община Пазарджик Тодор Попов.

От 12:00 ч. в Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) на лица с онкологични заболяванияна ще се проведе образователна инициатива от Д-р А. Томова – Началник на І-во вътрешно отделение в Комплексен онкологичен център  Пловдив, член на най-важните научни дружества в сферата на световната и европейска онкология – ESMO, ASCO, BUON и БОД. Темата на презентацията ще бъде свързана със световния месец за борба с рака на гърдата.

От 13:30 ч. в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания ще започнат и безплатни за записалите се профилактични прегледи за рак на гърдата при хирурга Д-р Копев по предварителен график. През месеца ще има прегледи при онколог-гинеколога Д-р Досева с взимане на цитонамазка, при дерматолога Д-р Методиева и при рентгенолога Д-р Благова с ехографа и видеопринтера, които СОП по Екатерина Захариева.

Пътуващият ехограф ще бъде позициониран навсякъде в Пазарджик и региона, където получим покана да отидем на място и има записани желаещи за над 10 профилактични прегледи на млечна и щитовидна жлеза. Цената е непроменена – 10,00 лв. За сравнение здравната каса не покрива ехографията на млечна жлеза и тя струва над 25,00 лв. По време на 15 – та кампании за борба с рака в Пазарджик и областта, Д-р Благова откри два случая на рак на гърдата и много патологии на щитовидната жлеза, предимно доброкачествени./ Пазарджишка Марица

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?