Следвайте ни

Протест срещу конкурса за шеф на Онкото, общинарите заседават под обсада

viber icon

Общинският съвет ще заседава утре под обсада на пловдивчани, които протестират срещу начина за провеждане на конкурса за избор на управител на КОЦ - Пловдив. В подкрепа на сегашния шеф на Онкото  д-р Парашкев Цветков, който неочаквано беше декласиран на конкурса, вече се обявиха медици от лечебното заведение, като внесоха подписка  в местния парламент.

Безпокойство  за  бъдещето на Онкодиспансера изразяват и над 240 пациенти от фондация „Грижа за живот” с апел към кмета,  Общинския съвет, Районна прокуратура и омбудсмана, като искат те  да  проверят работата на конкурсната комисия, а  изборът на управител на КОЦ да бъде проведен по законов и прозрачен начин. Протест срещу манипулации  при класирането на кандидатите е заявен и от Асен Костов, председател на инициативния комитет в защита на парка до хотел „Санкт Петербург”. 

Първата след лятната ваканция сесия ще се провежда в Дома на културата „Борис Христов”. Протестиращите ще искат още преди началото на заседанието да разговарят с кмета Здравко Димитров.

Досегашният шеф д-р Цветков

Както „Марица” писа, в конкурса участваха петима кандидати, като всеки от тях трябваше да представи  бизнес програма за развитието на лечебното заведение.  Комисията ръководеше д-р Калин Калинов, шеф на Общинската дирекция „Здравеопазване”, а от общинските съветници в нея бяха включени Йордан Илиев и Ангел Славов от ГЕРБ и Слави Георгиев, независим.

Нито един от тримата градски старейшини не е лекар. Йордан Илиев е филолог, Ангел Славов, който е бивш директор на Общинския инспекторат, е магистър по стопанско управление и национална сигурност.

 На първо място беше класирана радиоложката в КОЦ - Пловдив проф. д-р Марианна Янева с 5,04 точки, на второ - доц. д-р Тихомир Дерменджиев с 4,51, на трето - проф. д-р Петър Петров - 4,42 точки, на четвърто - проф. д-р Илия Баташки - 4,40.  Д-р Парашкев Цветков беше декласиран още преди да стигне до втория кръг на състезанието.

Обемистите програми на кандидатите  бяха разгледани от комисията за борени часове, документите - прегледани, проведе се и събеседването. За д-р Парашкев Цветков, който от години работи в Онкодиспансера, това беше шок. Неговият план за развитието на болницата е представен върху над 170 страници. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Петър

Петър

10.09.2020 | 00:02

Откъдето мине- трева не никне.

Отговори
0 0
Пловдив

Пловдив

09.09.2020 | 16:20

Къде в игпата е зам. кмета Кирчев. Това е неговия ресьор. Той да отговаря, моля!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?