Следвайте ни

Проплака 2000-то бебе на „Селена“ за 2020 година

viber icon

2000-то бебе на „Селена“ за 2020-та година проплака в болницата в края на миналата седмица, събщиха от здравното заведение. Малката Анна се роди на 29 октомври с тегло 3 490 грама и ръст 47 сантиметра. Доверие за съхранение на стволовите клетки на Анна, родителите са гласували на тъканна банка „Селена целс“. Там те се пазят зорко заедно с тези на още хиляди семейства, избрали сигурността да съхранят стволови клетки от пъпна връв в България. 


Благовеста и Николай сключили брак миналия август. Меденият месец в Мексико двойката съчетала със служебно пътуване на Николай в САЩ. Така и не се знае в коя част на Америка е зачената Анна, но установяването на бременността се е случило у нас през март. Първият тест за бременност бил отрицателен. Вторият – съмнително положителен. Кръвен тест, направен от д-р Топалова, потвърждава надеждата, дадена от бледата чертичка, която днес плаче с цяло гърло ако не е гушната в уютната прегръдка на мама Блага. Анна ще прекара следващите два месеца в Пловдив, а през януари семейство Тодорови ще се върнат в дома си в София. 


"Д-р Топалова е прекрасен човек и лекар и сме й безкрайно благодарни! Целият екип на "Селена" се погрижи да се чувствам добре в този значим и труден момент за мен", разказа щастливата мама Благовеста.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?