Следвайте ни

Проф. д-р Иван Иванов е новият зам.-ректор на МУ

Научните му интереси са в областта на детското развитие, неврологичните увреждания при рискови новородени, аутизма, епилепсията и синдромните състояния

viber icon

Новият заместник-ректор на Медицинския университет - Пловдив  по „Управление на качеството“ е проф. д-р Иван Иванов, дм, съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение. 

Проф. Иванов произлиза от семейство на стоматолози, основатели на настоящия Факултет по дентална медицина на Медицински университет - Пловдив. Завършва Английска езикова гимназия в Пловдив през 1979 г. с пълно отличие и медицина във ВМИ “И.П. Павлов” (понастоящем МУ​ Пловдив) през 1987 г. с Хипократов медал. От 1993 г. е специалист по детски болести, а от 2005 г. ​- по детска неврология. През 1998 г. придобива ОНС „доктор” с дисертация върху ролята на мозъчната ехография при проследяване на рискови новородени. През 2013 г. завършва магистратура по обществено здраве и здравен мениджмънт. Специализира в Израел, Австрия, Франция. От 1988 г. работи в МУ-Пловдив като асистент, от 2006 г. е доцент, а от 2011 г. ​- професор в Катедрата по педиатрия и медицинска генетика. От 2006 г. е началник на Отделението по детска неврология, а от 2014 г. - началник на Клиниката по педиатрия в УМБАЛ „Св. Георги”, Пловдив. Научните му интереси са в областта на детското развитие, неврологичните увреждания при рискови новородени, аутизма, невродегенеративните и метаболитни заболявания, епилепсията, синдромните състояния и в други области на педиатрията. 

Заедно с дисертантката д-р Ралица Йорданова създава български тест за нервно-психическо развитие. Основава Научноизследователски център по детско развитие към МУ-Пловдив. Автор е на 114 публикации, от тях 31 в международни списания и 13 във Folia Medica. Импакт фактор ​- 36,5, Hirsch index - 7. Над 237 цитирания. Член е на 8 европейски и български научни организации.

Проф. д-р Иван Иванов е председател на организационния комитет на дарителска кампания "Най-доброто за нашите деца и онкоболни" за набирането на средства за строителството на нов детски и онкохематологичен корпус  на База 2 на УМБАЛ "Свети Георги"-Пловдив. В кампанията се включиха хиляди деца, граждани и институции, помагайки за реализирането на благородната идея.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?