Следвайте ни

Признание: Двама пловдивски медици с Почетен знак от президента

viber icon

Държавният глава Румен Радев ще отличи с Почетния знак на президента 15 изявени български лекари и специалисти по здравни грижи. Церемонията ще се проведе в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 по случай Световния ден на здравето.

Номинациите са по предложение на сдруженията в здравната гилдия. В 10.30 часа Радев ще награди първите отличени осем медици. Сред тях е рентгеновият лаборант Димитър Милинич с над 25 години трудов стаж в пловдивската болница „Свети Георги“, работил на първа линия в извънредната Ковид-19 ситуация. Заедно с него Почетния знак ще получат доц. д-р Дончо Дончев, началник на отделение в Клиниката по УНГ на ВМА, който като доброволец се е грижил за пациентите с коронавирус, д-р Сибила Маринова - координатор по донорство за Северен Централен регион, д-р Мария Пишмишева-Пелева, ръководител на Инфекциозното отделение на МБАЛ - Пазарджик, д-р Абдулах Заргар от МБАЛ-Исперих, Марияна Колева, главна медицинска сестра и директор здравни грижи на УМБАЛ „Света Анна“, медицинският фелдшер Роза Антова от столичната Спешна помощ и д-р Радислав Наков, специалист по гастроентерология в УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“.

Във втората част на церемонията от 13.30 часа също ще има награден пловдивски медик. Това е д-р Костадин Сотиров - шеф на Сдружението на общопрактикуващите лекари - Пловдив. Заедно с него с Почетния знак на държавния глава ще бъдат отличени д-р Гергана Николова, семеен лекар с над 30-годишен опит,  д-р Георги Миндов - председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари, д-р Румен Алексов - председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Кюстендил, доц. Диана Димитрова - директор на филиала на МУ-Варна във Велико Търново, където се обучават акушерки, Благовеста Костова - една от основателките на Алианса на българските акушерки, Галя Добрикова - акушерка с 22-годишен опит в УМБАЛ „Канев“ в Русе.

По време на ковид пандемията родните медици бяха на предния фронт в битката със заразата. Много от тях се разболяха, а някои и починаха, напомниха от Лекарския съюз. 

Текст към снимката: Румен Радев ще награди началника на УНГ клиниката във ВМА, чийто шеф е ген. Венцислав Мутафчийски

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?