49
Следвайте ни

Президентът отличи проф. д-р Мая Кръстева от УМБАЛ „Свети Георги“

viber icon

Държавният глава Румен Радев награди медици от сферата на педиатрията и неонатологията с Почетния знак на президента на церемония на „Дондуков“ 2 по случай Деня на българския лекар. Сред отличените е и проф. д-р Мая Кръстева-Вилмош, началник на отделението по неонатология в УМБАЛ „Свети Георги“.

Отличието е за заслуги към детското здравеопазване и принос за реализиране на дарителската инициатива под патронажа на президента "Българската Коледа".

Проф. Кръстева е Републикански консултант-специалист в областта на неонатологията за Южна България, както и дългогодишен председател на Българската асоциация по неонатология.

Останалите удостоени с Почетния знак на президента са проф. д-р Пенка Переновска, проф. д-р Боряна Слънчева, проф. д-р Виолета Йотова, проф. д-р Добрин Константинов, проф. д-р Стефан Стефанов и д-р Георги Узунов.

Уважение и признателност заслужават всички медици, посветили живота си на тази трудна и свята професия, в основата на която са залегнали най-висшите морални ценности. Освен да лекуват, мисията на лекарите е да дават вяра, да връщат надеждата и да гарантират бъдещето на българската нация, заяви на церемонията президентът. Той изрази признателност пред отличените медици за активната им работа за реализацията на инициативата „Българската Коледа“. Благодарение на тези усилия инициативата спечели общественото доверие и се утвърди като национална кауза, вдъхваща вяра, че сме хуманно общество, умеещо да се обединява около най-благородните цели, добави Румен Радев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Оги

Оги

19.10.2021 | 17:27

Радев е позор за България.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?