Следвайте ни

Преподавател от Медицинския университет участва в престижен форум

viber icon

Проф. Магдалена Стоева от Катедра „Образна диагностика“ на Медицинския университет в Пловдив взе участие като делегат на Световния Форум на Лауреатите 2020, събрал над 60 нобелови лауреати и носители на други престижни награди от цял свят.. За това информираха от висшето учебно заведение.

Световният Форум на Лауреатите е ежегодно събитие, събиращо световните научни умове. През 2020 година глобалното събитие се превърна в сцена за над 60 нобелови лауреати и близо 100 учени, спечелили други престижни награди от 25 страни.

Проф. Стоева, която е носител на наградата на IUPAP, представи професионалистите, работещи в областта на физико-инженерните науки в медицината – над 150 000 физици и инженери от над 100 държави. Част от ангажиментите на проф. Стоева бяха свързани и с модерирането на секция по Физиология и Медицина, съвместно с нобеловия лауреат проф. Бари Маршал.

Участието си в престижното събитие проф. Стоева посвети на 75-тата годишнина от основаването на Медицински Университет – Пловдив и така добави още един успех в календара на Университета.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?