Преглеждат безплатно за бъбречни болести в МБАЛ „Централ Хоспитал“

Екипът на отделението по урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив  организира безплатни профилактични консултации за пациенти с бъбречни оплаквания.

Кампанията  ще се проведе от 12 до 16 март 2018 г. със съдействие на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите. За консултациите не се изискват направления от личните лекари, но пациентите трябва да си вземат час на тел: 032/644-222.

Те са посветени на Световния бъбречен ден - здравна инициатива, която се отбелязва през втория четвъртък на март от 2006 г. насам. Тази година той съвпада с Международния ден на жената – 8 март, затова ще мине под наслов „Бъбреци и женско здраве“.

Въпреки мотото, очакваме всички пациенти, които имат оплаквания, както и тези, които от дълъг период планират посещение при специалист, но не намират време за това или не могат да получат направление от личните си лекари, заяви началникът на отделението д-р Артур Сарачев.

Световният бъбречен ден по традиция е посветен на профилактиката и лечението на бъбречните заболявания и цели да се предостави повече информация и да се повиши вниманието към бъбречните заболявания на широката общественост, а и на институциите. Инициатор и организатор на Световния бъбречен ден е Международна федерация на бъбречните фондации.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?