Следвайте ни

Пребитият кондуктор Иван иска 20 бона за агресията в рейса

Граждански иск в размер на 20 000 лева е предявил пострадалият кондуктор Иван Ангелов, който е изпаднал в кома след нанесен побой от пътник в автобус по линия номер 7. Това стана ясно на днешното съдебно заседание по делото, в което подсъдим е соченият от прокуратурата за бияч Росен Железаров.

Срещу него са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда, която временно застрашила живота на 68-годишния служител на фирма „Хеброс бус“. След бутане, кондукторът паднал от отворената врата на автобуса и си разбил главата в асфалта. Той бил откаран в болница в критично състояние, а 50-годишният Железаров – в ареста за 24 часа.

Съдебното заседание започна с открити словесни нападки от страна на адвокат Недева, която представлява подсъдимия. Тя обвини представителите на медиите във водене на „журналистическа кампания“ срещу клиента ѝ. Защитничката настоя за разглеждане на делото при закрити врати и заплаши репортерите със съд, ако тя или подзащитният ѝ биват снимани в храма на Темида. Магистратите отхвърлиха искането ѝ поради липса на законови предпоставки за засекретяване.

Днес беше изслушана и приета съдебномедицинската експертиза, извършена спрямо пострадалия. Съпругата на подсъдимия Капка Железарова представила подобно удостоверение и твърди, че е била обиждана и удряна по глезените от шофьора и кондуктора.

Тъй като жената разказала това по време на делото, но не и по време на разследването, адвокат Матеев, който защитава пострадалия Ангелов поиска наново да бъдат разпитани двама от свидетелите очевидци. Това искане също беше отхвърлено от съда, тъй като те вече били разпитани и са отговорили на въпросите на страните.

Тъй като психиатричната експертиза по делото все още не била готова, то беше отложено за началото на септември.

Пострадалият кондуктор Иван Ангелов разказа пред репортер на „Марица“, че е бил на легло в продължение на над половин година. Той отрече да е посягал на подсъдимия и жена му:

„Няма как да съм го удрял. В едната ми ръка бяха стотинките, а в другата – билетите. Ако ми бяха свободни ръцете, със сигурност нямаше да се оставя“, категоричен бе кондукторът.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?