Следвайте ни

Правят количествени тестове за антитела в МБАЛ "Медлайн"

viber icon

Клиничната лаборатория на МБАЛ „Медлайн“ предлага на своите пациенти възможност за изследване на специфични  IgG и IgM  антитела за прекарана инфекция със SARS – COV – 2  вирус  и придобит имунитет. Тестът е с висока чувствителност и специфичност, прави се 45 дни след преболедуване и изисква  венозно  взета кръв. 

Измерването на  количеството антитела е подходящо и за скрининг на преболедували  инфекцията, за ваксинирани, както и за желаещи да дарят плазма, която да бъде използвана при лечението на тежко болни. 

С друг количествен тест за доказване на неутрализиращи антитела срещу шипчестия (spike) протеин се определя количеството на IgG антитела срещу Receptor binding domain (RBD) на S-протеина, т.е. срещу тази част от вируса, която го свързва с клетката гостоприемник. Те блокират вируса, преди да се прикрепи и да навлезе в клетката. 

Точно тези антитела се синтезират в организма след ваксина и засега имат най-голямо значение за състоянието на изградения имунитет. В лабораторията на МБАЛ „Медлайн“ до този  момент са правени изследвания на имунизирани с ваксината на „Пфайзер“, а резултатите показват отличен имунен отговор. 

Освен това лабораторията прави и бърз тест за антитела – скрининг дали има или не антитела. Подходящ е за пациенти, заразени преди 2-3 седмици и са в остра форма на болестта. Тестът е скринингов и при положителен резултат на IgM имуноглобулините трябва да се направи задължително и  PCR, за да се потвърди или отхвърли текуща инфекция.

Резултатите от всички тестове се получават същия ден. Цената на количествения апаратен тест е по 20 лв. за IgM и IgG, а бързият скринингов тест се работи на плочка и струва 30 лв. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Майна

Майна

24.03.2021 | 14:52

Бог е създал човека с анти тела, клетки , молекули и атоми създаващи ЕСТЕСТВЕН ИМУНИТЕТ И ОТГОВОР към всички зарази на природата. Това че ИЗКУСТВЕНО ЧИ-ФУТСКИТЕ врагове на бялата европейска раса създават био оръжия в лабораториите си като този китайски грип е друга работа, но и тук естествения имунитет си казва думата. Ваксините са отрова целяща разрушаване на арийския европейски геном на ДНК и рнк . Целта е геноцид ба европейската раса , а медлайн в чи-футски инструмент за геноцид. Част от плана за унищожение на европейската раса. Бо-клуци

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?