Следвайте ни

Право на отговор: В Инфекциозна клиника се работи със защитно облекло, отговарящо на изискванията за безопасност

viber icon

Ръководството на УМБАЛ „Свети Георги” е изненадано, че медия като в. „Марица“ се опитва да атакува уважавани институции и личности, позовавайки се на непроверени публикации във Facebook, придружени от снимки с неясен и съмнителен произход и коментари, неподкрепени с факти. Това се случва в момент, в който служителите на най-голямата и първостепенна за региона болница работят под изключително голямо напрежение и натоварване.

Поводът да потърсим правото си на отговор е публикация в печатното издание на вестник „Марица” от 31 март: „Гневни медсестри: Чували с дупки ли ще ни пазят на фронтовата линия”, и в сайта на медията - www.marica.bg, от 30.03.2020 г. със заглавие: „СКАНДАЛНО! Медсестри в Пловдив: Чували с дупка ли ще ни пазят от заразата?“. 

Като източник на журналистическата дописка е посочена Facebook публикация на „пловдивчанка“, впоследствие изтрита според медията, към която има снимка, показваща две жени, които върху облеклото си са добавили чували за биологични отпадъци. 

Авторката на материала в социалната мрежа твърдяла, че лицата на снимката са медицински сестри от Клиниката по инфекциозни болести. Тъй като в региона няма друга Инфекциозна клиника, освен клиниката в УМБАЛ „Свети Георги“, с материала се насажда мнението, че става въпрос за действителен случай със служителки на клиниката в университетската болница, които имат положителни проби за коронавирус. 

Подобно „облекло” никога не е използвано в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Свети Георги” - нито сега, нито в други периоди. Снимката не показва лица, но и без тях е видно, че и медицинското облекло (не жълтите чували за отпадъци) не принадлежи на нито един служител на клиниката. В клиниката се работи със защитно облекло и средства за безопасност, които отговарят на изискванията за работа в среда с наличие на COVID-19.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Христов

10.04.2020 | 07:52

Поклон пред труда Ви!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?