Следвайте ни

Правителството отпусна 17 млн. лева за новата детска клиника в УМБАЛ "Свети Георги"

viber icon

Обещаните близо 17 милиона лева за нова детска клиника в Пловдив вече се отпуснати. Министерският съвет одобри промени по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г, за допълнителни плащания в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер на 16 934 791 лева. Това стана във връзка с увеличаване капитала на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Средствата ще бъдат използвани за строителство на нова сграда - диагностично- лечебен корпус за клинични звена по педиатрични и онкологични специалности. Предвижда се изграждане на нов болничен корпус по Педиатрия и Онкология, върху собствен терен в База 2 на лечебното заведение, за създаване на модерно детско лечебно заведение, обслужващо пациентите от цяла Югоизточна България. 

Припомняме, че вчера в Пловдив пристигна министърът на финансите Владислав Горанов, който съобщи, че правителството ще отпусне необходимите средства за изграждането на новата детска клиника и огледа мястото, където ще бъде тя.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?